miercuri, 15 mai 2013

Cricală ardelenească

By Sidonia Toncean   Posted at  15:40   Preparate din carne de pui 7 comments

Cricala este un preparat pe bază de ceapă, cu ardei, roşii şi condimente, călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite.



Ingrediente :





750 g carne pui
650 g ceapa
1 lingura pasta de gogosari
1 lingurita Crema gulas iute
3-4 catei usturoi
200 ml vin
100 g untura
1 rosie
1/2 ardei gras
piper
sare
boia
patrunjel verde

Mod de preparare :


Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.
Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.







Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.
Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.



Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. ce bunatate ai aici...ma apuca o foame de lup...:) te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mancat niciodata dar la cat de bine arata ma invit la tine la masa.
    Te pup si te imbratisez cu mare drag vecinica mea scumpa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, ce bunatate! E ca un fel de tocanita. O sa fac si eu, cat de curand. Multumesc, Sidy!

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am mai auzit de cricala pana acuma, dar citind ingredientele si vazand rezultatul final imi pare cunoscuta. Imi place mult si prezentarea finala! Spor la bucatarit sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cricala,cricala,dar mi-ai facut o pofta....si cu mamaliguta....mmmm,vai de mama mea!! pup Sidy!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanda Suciu Ex Surtea

    Ardeleanca - s, dar n-am auzit de cricala asta. Unde e reteta? O caut acuma ..pe tine... sa vad.
    Da am gasit. O sa fac, dar n-am Crema de gulas iute !!!! Ce sa pun sau se gaseste undeva...crema? N-am auzit.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In zona noastra o gasesti peste tot, tu pune o pasta de ardei kapia daca ai facuta, sau...boia !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.