sâmbătă, 22 iunie 2013

Chec aperitiv cu dovlecei si branzeturi

By Sidonia Toncean   Posted at  14:19   Aperitive 24 comments

Aveam nevoie de un aperitiv usor pentru Rusalii....m-am tot uitat prin camara ce as putea face si am gasit dovlecei...
Trebuie sa fac ceva bun de tot, din ei dar usor !
 Stiam ca dovleceii contin  93%  apa , potasiu, vitamina C si β-caroten( deci e usor de digerat) , asa ca i-am combinat cu branza si oua si a iesit un chec aperitiv tare , tare bun.

Proiectul "Dulce Romanie" este gazduit in luna iunie de Simona de pe :
http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html
Asa ca pe linga Painea rustica cu cartofi, m-am gandit sa trimit si acest chec gustos.



Ingrediente :



2-3 dovlecei
150 g cas de oaie
150 g telemea de vaca
3 oua
250 g faina
200 ml lapte
1 plic drojdie uscata( praf de copt)
3 linguri ulei de masline
1 morcov fiert ( mai lungut)
3 fire ceapa verde
unt
marat verde
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam dovleceii si apoi ii radem pe razatoarea cu gauri mari.Trebuie sa avem cam 500 g de dovlecei rasi.
Branzeturile le radem prin aceeasi razatoare.
Separam albusurile de galbenusuri, adaugam un praf de sare si mixam albusurile pina se fac spuma.
Galbenusurile le batem bine cu uleiul de masline si adaugam treptat faina si laptele, adaugand intre timp drojdia sau praful de copt, ce aveti prin casa.
Amestecam cu o spatula sa se omogenizeze bine.



Ceapa verde o tocam marunt, cu frunzele verzi cu tot. Tocam si mararul verde , apoi le adaugam la compozitie. Potrivim gustul de sare si piper.
Luam o forma de chec pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si turnam jumatate din compozitie.
Asezam morcovul fiert dat prin faina , in mijlocul checului, orizontal si peste el turnam compozitia ramasa.



 Dam tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C , pina se rumeneste frumos deasupra , aproximativ 50 de minute.
Dupe ce e copt, il lasam sa se odihneasca in tava cam 10 minute , apoi il scoatem si il putem felia.
Se poate servi atat cald , cat si rece.
Daca e rece , se poate servi alaturi de un sos de marar cu smantana.



Va doresc pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

24 de comentarii:

  1. Cat de bine arata. Sa ai un sfarsit de saptamana placut. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te grabesti, mai apuci o feliuta ...
      Sarbatori fericite in pace si liniste sa ai !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Chiar nu speram sa aiba un asa succes in familie, checul asta....a fost grozav.
      Sarbatori fericite in pace si liniste sa ai !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Simona nu arata el intr-un mare fel dar e tare gustos ....
      Sarbatori fericite in pace si liniste sa ai !

      Ștergere
  4. Ce idee buna mi-ai dat, Sidy. Am frigiderul plin de dovlecei, i-am cules ca devenisera prea imensi. Nu aveam idee ce sa mai fac din ei si reteta ta pica tocmai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi spui cum ti-a iesit, draga Valentina....vei fi surprinsa ce gust bun are.Poti sa pui oricefel de branza ai in casa....
      Sarbatori fericite in pace si liniste sa ai !

      Ștergere
  5. Imi place tare mult checul.Servesc o felie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia cu mare placere te servesc. Dar acum s-a racit. Vrei putin sos de marar cu smantana ?
      Sarbatori fericite in pace si liniste sa ai !

      Ștergere
  6. Foarte bun! Ce frumos arata felia cu morcovul acela pe mijloc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Gabi, mai....tu cauti ...morcovul ? Mai bine hai la o feliuta de chec !
      Sarbatori fericite in pace si liniste sa ai !

      Ștergere
  7. Foarte bine arata si cu siguranta tare bun!!!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Felis a fost asa de gustos ca s-a mancat aproape tot aseara....Am sa-l mai fac cu siguranta !
      Sarbatori fericite in pace si liniste sa ai !

      Ștergere
  8. Bun bun de tot checul,am facut si eu cu mult timp in urma!
    Pup draga mea si multumesc de urari!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca sti cat e de bun, asa-i Lulu draga ! Ai reteta pe blogul tau ? Sa vad care e diferenta....
      Te tzuc cu drag si Sarbatori fericite !

      Ștergere
  9. Bun Bun!! , voi face si eu , ca stiu sigur ca nu mai ai :D
    Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate draga mea ! Aproape tot s-a mancat dupa ce l-am scos din cuptor....eram multi acasa....
      Te tzuc cu drag si Sarbatori fericite !

      Ștergere
  10. Excelent arata si sunt sigura ca e foarte bun,bravo Sidonia,te imbratisez:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu te imbratisez draga Geta , te tzuc cu drag si Sarbatori fericite !

      Ștergere
  11. foarte bun. fac si azi unul Felicitari Sidonia

    RăspundețiȘtergere
  12. Doina draga am inteles ca l-ai facut deja, da ?
    Vi-a placut ?
    Sarbatori fericite draga mea !
    Te tzuc....

    RăspundețiȘtergere
  13. Tocmai mi-a adus tatal meu doi dovlecei din aia luuuungi si subtiri.Unul l-am papat cu mujdei de usturoi,preferatul meu, si al doilea il insor cu branza!:))
    Buna reteta,ca toate de altfel!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt sigura ca e excelent si cu usturoi !
    Poti sa pui in chec , cand il prepari...
    Succes Adina.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.