O noua reteta veche din caietul cu retete al mamei mele, care sper ca va va face mare placere.
Aveti un pic de lucru cu ea, dar credeti-ma ca merita tot timpul afectat...
Ingrediente :
- pentru foi
2 oua
1 cana zahar praf
3 linguri miere
125 g unt( margarina)
500 g faina
1 lingurita bicarbonat se sodiu
- pentru crema
200 g nuca
100 g zahar
150 ml -200 ml lapte
esenta de rom
200 g unt
-pentru ornat
3 linguri gem de caise
3 linguri nuca de cocos
Mod de preparare:
Preparam aluatul pentru foi, la inceput.
Punem intr-o cratita , pe foc, ouale amestecate cu zaharul ,bine de tot ,pina acesta se topeste. Adaugam margarina si amestecam pina aceasta se topeste si da o data in clocot.Lasam sa se raceasca pina cand putem tine degetul in compozitie, adaugam mierea si amestecam.
Adaugam apoi faina amestecata cu bicarbonatul,putin cate putin pina obtinem un aluat care nu se mai lipeste de mana.
Impartim aluatul in 4 parti egale din care vom coace 4 foi in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade. Aveti grija ca foile se coc repede, in 5-7 minute !
Intr-o alta cratita pregatim crema amestecand nuca macinata cu zaharul si laptele.
Fierbem crema pina cand aceasta se ingroasa ,apoi o lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit de tot o amestecam bine cu esenta de rom si un pachet cu unt pina devine spumoasa.
Montam prajitura alternand foile cu crema.
Deasupra punem o tava si peste ea o greutate si lasam prajitura in camara pina a doua zi.
A doua zi foile sunt deja mai moi. Deasupra intindem gemul de caise si presaram nuca de cocos.
Taiem prajitura in patrate, romburi sau dreptunghiuri....daca mai ramane peste o saptamana, veti vedea ca este si mai buna !
Pofta mare sa aveti....
Buna "rau" prajiturica ta, mai ales ca este din caietul mamei! Foile cu miere, crema cu nuca, ce poate fi mai bun? Trebuie incercata!
RăspundețiȘtergereGabi nu ti se pare ca prajiturile de pe vremea mamalor sau bunicilor noastre....erau mai savuroase ?
ȘtergereDaca o incerci....sa-mi spui , te rog ...
Te tzuc !
Imi place ca este cu nuca!
RăspundețiȘtergerePup!
Dupa mine, prajiturile cu nuca sunt excelente la gust.
RăspundețiȘtergereO zi miunata sa ai, te tzuc !
Super super delicioasa. Sidy faci niste prajituri grozave. Te felicit din suflet. Pup!
RăspundețiȘtergereRocsy multumesc
ȘtergereDar reteta o am de la maicuta mea. Dintr-un caiet vechi cu retete al ei !
Pupici si pupiceluti....multi !
Daaaa,daca este cu miere,daca este cu nuca-mi face maaaare placere!!
RăspundețiȘtergereSanatate maicutei tale si ai grija de caietel!!
Pup si mai cauta prin arhiva!!
Multumesc Lulu ! Asa sa fie....
ȘtergereIti dai seama ca tin la acel caiet foarte, foarte mult....asa ca am grija de el .
Pupici si pupiceluti multi !
Cine m-a pus pe mine sa intru la ora asta in bucatarie la tine?Asa-mi trebuie...............acuma nu am altceva de facut decat sa salivez la bunaciunea asta de prajitura!
RăspundețiȘtergereTe pup vecinico!
Aoeleu Medi....chiar ca e tarziu !
ȘtergereDar ce nu fac eu pentru vecina mea ?
Merg sa-ti tai o feliuta....
Te tzuc cu drag !
Nu stiu de ce.. dar tot fug de foile asta coapte.. Trebuie sa-mi i-au avant si sa ma apuc odata si-odata.. :)
RăspundețiȘtergerePrajitura asta o facea si mama... ia sa-i mai amintesc de ea :P
Pupici
Simona incearca si ai sa vezi ca nu e mare lucru...
ȘtergereTie ti-e frica de necunoscut.
O data facute ai sa vezi ca sunt simple,,,,
Te imbratisez cu mare drag !
O bunatate de prajitura! Mi-o amintesc de pe la nunti ;-) te tzuc!
RăspundețiȘtergereDa Liana, ai dreptate...e o reteta foarte veche si buna, mai ales ca dupa cateva zile e si mai gustoasa !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Omg ce bine arata!Nu am mai mincat dulce de circa 2 luni :).Minunata!..fug la dieta:)
RăspundețiȘtergereDraga mea Simona cu dietele astea, ar fi bine sa nu mai intri in bucatarie.
ȘtergereDar oare poti ?
Iti doresc sa scapi de cat mai multe kg, dar sa fii sanatoasa !
Te tzuc.....
Scuza-ma te rog dar nu prea inteleg prima parte din prepararea foilor. Ouale cu zaharul se pun cumva pe foc? Sau doar margarina si aceasta se pune fierbinte peste oua?
RăspundețiȘtergereDeea nici o problema....
RăspundețiȘtergereCand punem margarina, punem compozitia pe foc mic si amestecam continuu sa se topeasca margarina.
Apoi lasam sa se raceasca si adaugam restul....
Te tzuc !