luni, 24 iunie 2013

Snitel umplut cu mango, ciuperci si cascaval si "imbracat"

By Sidonia Toncean   Posted at  08:47   Preparate din carne de porc 17 comments

Am descoperit ca prima descriere a snitelului a aparut pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, in 1884, intr-o carte de bucate austriaca scrisa de Katharina Prato, unde snitelul avea denumirea ''eingerboselte Kalbsschnitze''.
Insa, exista si multi sustinatori ai teoriei care spune ca prepararea carnii trecute prin faina, oua si pesmet s-a raspandit prima data in Spania, inca din Evul mediu. Mai exact din Andalusia, care in 1491 a ajuns pe mainile crestinilor. De aici, reteta ar fi fost preluata si de italieni. Si, abia de la Milano avea sa ajunga la Viena.
Cel care ar fi adus snitelul din Italia in Austria ar fi fost maresalul Joseph Radetzky von Radetz, in anul 1857.
Insa, in urma cu 9 ani, lingvistul Heinz Dieter Pohl a demontat aceasta poveste, spunand ca totul este o inventie aparuta intr-o carte de gastronomie italiana numita ''Guida gastronomica d'Italia'', publicata in 1969.
Pohl mai sustine ca reteta de snitel nu a fost "furata" din Italia, ci provine de la un alt preparat austriac numit ''Backhendl''.  Acesta ar fi mentionat intr-o carte de bucate din anul 1719.
Aveam pofta de un snitel dar nu voiam sa-l prajesc in ulei....Asa ca m-am gandit sa-l imbunatatesc putin si sa-l coc in cuptor.
Si a iesit bunatatea asta care noua ne-a placut mult de tot....



Ingrediente :




6 felii de snitel de porc
200 g ciuperci
1 mango
100 g cascaval
400 g aluat foietaj
o legatura ceapa verd
2-3 fire patrunjel verde
100 g mozzarella
50 g unt
1 ou
sare
piper

Mod de preparare :

Feliile de snitel le batem ci le asezonam.
Curatam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam.
Intro tigaie topim untul si sotam ciupercile pina dispare din tigaia apa lasata de ele.Adaugam deasupra patrunjelul verde tocat si asezonam.
Curatam fructul de mango si il taiem felii, la fel si cascavalul.
Punem pe fiecare felie de snitel o felie de cascaval pe mijloc si de-a patre o lingura de ciuperci si o felie de mango, cum se vede in imagine:





Apoi impaturam snitelul.
Aluatul de foietaj il taiem in 6 parti egale in care vom inveli snitelul umplut.
Dupa ce sunt gata impaturite toate snitelele le punem intr-o tava captusita cu hartie de copt le ungem cu ou batul si le pudram cu putina boia.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 45 de minute pina se rumeneste aluatul.





Dupa ce sniteleul este rumenit punem deasupra cate o feliuta de mozzarella si mai dam 5 minute la cuptor pina aceasta se topeste.
Servim snitelul alaturi de cartofi noi, copti cu rozmarin si salata de rucola.





Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

17 comentarii:

  1. Maaama ce l-ai mai chinuit saracul de el!!l-ai umplut,l-ai si imbracat dar pana la urma a iesit o nebunie;nici nu vreau sa ma mai uit ca m-ai facut o poftaaa!!
    pup draga mea si o zi minunata!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca mango ia dat un gust nebanuit de bun...Alex a fost cel mai fericit.
      Te tzuc draga mea Lulu !

      Ștergere
  3. Foarte exotic, draga Sidy! Cred ca a fost delicios!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo a fost intr-adevar exotic cu mango.....
      Te tbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  4. Se cheama dezmat, surioara,vai de mine si de mine , cinste cui poate participa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate soro ....dar nu mananci in fiecare zi !
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  5. Draga Sidy
    Straduinta ta de a da o infatisare deosebita snitelului obisnuit arata ca gatesti cu pasiune si mai ales cu afectiune pentru cei dragi.
    Cum sa nu fie Alex multumit?
    P.S. Nu cumva ti-a mai ramas? Macar o portie mica acolo...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra draga am facut doar 6 portii....asa ca s-au dus urgent.
      Dar...pot sa mai fac sa te servesc si pe tine.....
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  6. Mama mia ce minunatie ai facut aici!!! Uite ce inseamna sa nu faci snitel in tigaie ;) Dintr-astea sa tot faci Sidy draga ca vin si eu in vizita :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa-mi spui cand vi Paula sa le fac proaspete !
    Te tzuc cu drag

    RăspundețiȘtergere
  8. Sidy, te invit cu mare drag la un concurs organizat de mine. Bafta multa!
    http://3sisterscooking.blogspot.com/2013/06/pentru-ca-am-depasit-pragul-de-1600.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Claudia !
      Chiar acum merg sa vad despre ce e vorba ..
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  9. Interesanta combinatie!! Felicitari Sidy ! Sunt convinsa ca este delicios!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne-a placut mult....
      Te tzuc cu drag Deni !

      Ștergere
  10. Asa bunatate nu am mai vazut Sidonia ,gatesti intr-un mod special ceea ce ma determina sa te admir,te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place draga mea Geta....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.