sâmbătă, 29 iunie 2013

Supa cu perisoare de dovlecel

By Sidonia Toncean   Posted at  14:31   Supe 21 comments

O supa consistenta buna pentru zilele calde de vara, care se poate servi si rece...
Este o combinatie intre ciorba clasica cu perisoare si cea de dovlecei si noua ne-a placut mult de tot.
Am mai gasit variante de bors sau ciorba cu aceste perisoare pe mai multe bloguri, dar eu am preferat sa fac o supa , pentru ca nepotelului meu nu ii plac ciorbele ci doar supele.





Ingrediente:




- pentru supa 
2 morcovi noi
1-2 radacina patrunjel nou
1 ceapa
1 ardei gras
2 linguri ulei de masline
2 rosii mari de gradina
patrunjel verde
sare
piper
- pentru perisoare
1 dovlecel
200 g branza vaci
2 oua
5-6 linguri gris
1 lingura faina
marar verde tocat
sare
piper

Mod de preparare :

Curatam zarzavatul si il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Ceapa curatata o lasam intreaga.
Rosiile le taiem cubulete.
Verdeata o tocam fin.
Punem legumele la fiert in apa cu putina sare si lasam sa fiarba la foc domol, acoperit.



Dovlecelul il curatam, ii scoatem samburii si il dam pe razatoarea fina.Cand e gata il stoarcem bine de tot de sucul lasat , apoi il amestecam cu branza, ouale, grisul, faina si mararul. Asezonam si amestecam bine sa se omogenizeze.Formam perisoare mici cu ajutorul unei lingurite.



Cand legumele sunt fierte si zeama da in clocot , adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba la foc moderat pina se ridica la suprafata vreo 10 minute.
Oprim focul si presaram patrunjel verde proaspat tocat, deasupra.


Daca doriti puteti adauga la servirea supei o lingura cu smantana sau iaurt, in farfurie.
Servim supa cu ardei iute.
Pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

21 de comentarii:

  1. Sidonia e ceva de vis,bravo stiu ca pot sa-mi i-au si eu un bol mmm!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca Alex a fost incantat de ea...tare mult i-a placut, ca de altfel si noua...
      Te imbratisez cu drag Geta !

      Ștergere
  2. O reteta inedita pentru mine si taaare atragatoare.
    Sigur o voi incerca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita sa o incerci draga mea, mai ales daca iti place dovlecelul....
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  3. Ete ca pana acum nu am auzit de perisoare cu dovlecei!!dar nu se desfac la fiert soro???
    hai pune-mi si mie un bol!
    pup si o seara buna in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lulu nu se desfac pentru ca au gris+faina+oua...Si dovlecelul razuit e stors bine.
      Te servesc cu mare drag....
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Victor draga sa sti ca noua ne-a placut foarte mult....poti sa o incerci si tu, daca vrei ....
      O zi minunata sa ai !

      Ștergere
  5. Foarte buna supa, Sidy! Deci se poate sa faci perisoare si fara carne, nu? Trebuie sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca Gabi ca nu vei regreta......
      Se poate face orice iti doresti !
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  6. Interesanta reteta,ceva nou si arata tare bine!Tzuc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bubu...ceva nou si foarte gustos.
      Daca o vrei mai acra ,poti transforma supa in ciorba sau bors....!
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  7. Foarte interesanta reteta! N-am mancat niciodata... dar cum am in gradina dovlecel, trebuie incercata!
    Pupici si sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona sa -mi spui daca ai facuto....
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  8. Maiii ce minunatie de ciorbica , trebuie neaparat incercata !! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca si tie are sa-ti placa !
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  9. Tare mult imi place ce ai facut ! Ma atarge mult perisoarele astea..super.
    o zi buna..te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico daca vrei sa faci si tu sa storci bine dovlecelul dupa ce l-ai ras....asta e tot secretul !
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere
  10. Iată ceva inedit. Am să o încerc şi eu. Trebuie să fie bună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asigur ca noua ne-a placut mult de tot, draga Adriana.
      Sper ca si voua....
      Te imbratisez cu drag si te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.