duminică, 14 iulie 2013

Pariziene cu crema de vanilie

By In bucatarie la Sidy   Posted at  07:53   Prajituri 18 comments

Am gasit pe net niste "cornuri" din aluat de cozonac( aproape), ce mie mi-au facut cu ochiul ... am zis ca-i musai sa le incerc!

Pariziene se numesc - oare de ce se numesc asa ?- si sunt umplute cu creme dulci sau sarate.Cum noua , cel mai mult ne place crema de vanilie, cu asa ceva le-am umplut.....





Ingrediente :



- pentru aluat
1 kg faina alba
2 oua
50 g drojdie
220 g zahar
coaja rasa de la o lamaie
125 g unt
600 ml lapte
sare
- pentru crema
3 galbenusuri
600 ml lapte
200 g zahar ( praf)
3 linguri amidon
2 plicuri zahar vanilat
zeama de la lamaie
50 g unt
- pentru uns
1 ou

Mod de preparare :

Intr-un bol , punem la crescut drojdia cu putin lapte caldut si zahar. Lasam sa creasca vreo 10-15 minute.
In vasul in care vom framanta aluatul , cernem faina , in mijloc facem un loc in care punem ouale, drojdia dospita,zaharul, sarea , coaja de lamaie si untul topit.
Framantam si adaugam putin cate putin laptele pina obtinem un aluat ca cel de cozonac.Cu cat il framantam mai mult, cu atat va fi mai pufos.
Il lasam la dospit ,la cald, pina isi dubleaza volumul.



Preparam crema - ar fi bine sa fie facuta cu o zi inainte...
Galbenusurile le amestecam cu 100 ml lapte si amidonul, adaugam apoi zeama de lamaie , zaharul si zaharul vanilat si restul de lapte.
Amestecam si punem la fiert pina se ingroasa, invartind mereu cu o lingura de silicon sau lemn , sa nu se prinda crema de fundul vasului.
Dupa ce crema este gata o lasam la rece. Cand s-a racit complet, adaugam untul si amestecam sa se omogenizeze.




Aluatul dospit il impartim in 35-36 de bile egale , cam cat un ou de mari.Dupa ce le-am taiat , le lasam 15 minute sa dospeasca iar.
 Intindem aluatul si il umplem cu o lingura de crema , indoim aluatul presandu-l pe margini , ca in pozele de mai jos il rulam si marginea o despicam( taiem) ca degetele de la o mana."Degetele" le rulam deasupra parizienei.







Intr-o tava punem hartie de copt si asezam parizienele. Le lasam la dospit 15 minute apoi le ungem cu ou batut.
Cuptorul a fost incalzit dinainte la 160 de grade. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute pina parizienele se rumenesc frumos .
Le lasam sa se raceasca in tava apoi le asezam pe farfurie.
Va doresc sa aveti pofta mare !





Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

18 comentarii:

  1. Foarte frumoase si gustoase. Arata grozav.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulian multumesc pentru vizita ! Ma bucur ca ti-au placut....
      Ai si tu cumva blog ? Daca DA, lasa-mi si mie un link , te rog !
      Duminica faina sa ai ...

      Ștergere
  2. Pe langa faptul ca sunt frumoase sunt si super super delicioase Bravo Sidy. Pupici si o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rocsy te servesc cu drag ! Inca mai am.....
      Duminica linistita sa ai, tzucaturi multe !

      Ștergere
  3. wow ce frumoase sunt! imi plac asa mari si rumene.
    arata tare bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana le-am facut mai maricele sa te saturi cu una.....
      O saptamana implinita sa ai, te tzuc !

      Ștergere
  4. Foarte bine arata si cita munca si rabdare,felicitari Sidonia:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita munca , draga Geta ! Mai ales cand simti mirosul din cuptor....
      Te tzuc cu drag si eu....

      Ștergere
  5. imi lasa gura apa.... o duminica faina sa aveti draga mea .Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lili....te astept cu drag la o pariziana !
      O saptamana plina cu realizari sa ai ....

      Ștergere
  6. Da pentru mine mai ai?Asa de frumoase sunt,imi vine sa le mananc cu ochii!Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca DA. Am pus deoparte special pentru tine....
      Te imbratisez si te tzuc cu drag !

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Cu mare placere surioara mea draga ! Imediat am sa-ti scriu si cealalta reteta pe care mi-ai cerut-o ....
      O saptamana plina cu lucruri bune si cu snatate iti doresc !
      Te tzuc cu drag...

      Ștergere
  8. Ca tare bine mai arata.Am poftit la ele de cand le-am vazut pe fb.
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iancu Lubita

    Eeee,tocmai la asa ceva ma tot gandeam si eu azi,ca nu am facut niciodata;trebuie sa fie tare bune,dar pana le fac eu,una mi-ajunge de la tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu iti povestesc soro, cum au fost astea ...calde !!!
      Si ce miros aveam in bucatarie.....
      Serveste cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.