sâmbătă, 27 iulie 2013

Prajitura Casa Frankfurt

By Sidonia Toncean   Posted at  15:13   Prajituri 9 comments

Asa dupa cum vi-am promis in materialul anterior, vin cu o reteta noua si fooooooarte gustoasa , de la Casa Frankfurt.
Eu am facut prajitura intr-o tava 36 cm X 24 cm si foile au iesit putin cam inalte, asa ca va sfatuiesc sa o faceti intr-o tava mai mare....




Ingrediente :
Se fac 3 foi si pentru fiecare foaie avem nevoie de :
3 oua
3 linguri apa
5 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt

Crema :
2 budinci vanilie
500 ml lapte
250 ml frisca
6 linguri zahar

Caramel :
200 g zahar
1 lingurita apa
2-3 picuri zeama de lamaie

Glazura :
100 g ciocolata amaruie ( menaj)
3 linguri ulei
2 linguri miere
2-3 linguri lapte (doar daca e prea groasa glazura)



Mod de preparare :

Prima data macinam nuca , apoi separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, cu un praf de sare.
Facem foile. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc.Adaugam apa putin cate putin,apoi nuca si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam pina se omogenizeaza toate si adaugam 1/2 din albusurile spuma,amestecam incet cu o spatula pina se incorporeaza toate, apoi adaugam cealalta jumatate.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt ,punem prima foaie si o coacem in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade. Se coace repede, cam in 19-15 minute( se verifica cu scobitoarea)
Procedam la fel si cu celelalte doua foi.






Preparam crema :budincile dupa instructiunile de pe plic dar adaugam doar 500 ml lapte la ambele plicuri.Lasam budinca sa se raceasca.
Frisca o batem spuma si 200 g zahar il caramelizam impreuna cu apa si zeama de lamaie. Lasam zaharul sa fiarba pina isi schimba putin culoarea.
Jumatate din caramel il punem la racit pe o farfurie unsa cu unt , apoi il zdrobim si il amestecam cu budinca si frisca batuta.
Caramelul ramas il punem pe doua dintre foi.
Punem una dintre foi in tava- o foaie cu caramel,adaugam jumatate din crema , alta foaie cu caramel si cealalta crema.
Deasupra asezam foaia fara caramel pe care vom pune glazura facuta astfel: ciocolata o topim la foc mic impreuna cu uleiul, apoi lasam sa se raceasca putin.Adaugam apoi mierea si amestecam bine. Daca vi se pare ca este prea groasa,adaugati cativa stropi de lapte.
Ungem foaia de deasupra cu glazura si dam prajitura la rece , pina se intareste glazura.
Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit , inmuiat in apa fierbinte.
Eu am ornat feliile cu cate o cireasa confiata si cu cate o frunzulita.






Daca va place,puteti servi prajitura alaturi de cate un glob cu inghetata.
Va doresc pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Daca te grabesti putin, mai prinzi o bucata, draga Geta !
      Te imbratisez cu drag !
      Duminica faina sa ai !

      Ștergere
  2. O prajitura grozava pentru week-end. Delicioasa. Pup si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Rocsy...asa este.
      Mai am cateva bucati....vrei ?
      Duminica faina sa ai !
      Te tzuc...

      Ștergere
  3. Eu vreau categoric cateva bucati!!! E o bunatate!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa sti ca DA !
    Data viitoare am sa o fac musai cu....crema de vanilie.
    Saptamana reusita sa ai Liana draga, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu vreau ........dar ca si Liana vreau cateva bucati ......adica 3-4 si chiar mai multe daca se poate.......hihihi.
    Toate cele bune si pupici,vecinico!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca Da vecinico draga....cate bucati vrei tu !
      Te imbratisez si te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  6. O prajitura deosebit de gustoasa! Pup Sidy!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.