joi, 5 septembrie 2013

Cotlet de porc a la grec cu ciuperci

By Sidonia Toncean   Posted at  16:25   Preparate din carne de porc 18 comments

Bucataria greceasca ofera o incredibila si diversa oferta de mancaruri , ce reprezinta experienta culinara acumulata de-a lungul a sute de ani. O masa gatita in stil grecesc este plinda de prospetime si ademenitoare dar este, de asemenea, si cu....multe calorii, satioasa.
Carnea( cotletul) trebuie supusă chiar de la început unei temperaturi mai inalte, cu scopul de a forma o crustă, care să împiedice dizolvarea materiilor hrănitoare ce le conţine, în sosul în care va fierbe, astfel carnea îşi păstrează suculenţa .




Ingrediente:



6 felii cotlet de porc
400 ml smantana
1 borcan ciuperci taiate
5o g unt
2 linguri faina
1 lingura untura
2 galbenusuri
1 lngurita mustar
zeama de lamaie
200 ml supa de carne
sare
patrunjel verde

Mod de preparare :

Punem intr-o tigaie untura si untul la topit , iar feliile de cotlet le dam cu sare si le trecem prin faina.Cand untura si untul s-au topit, asezam cotletele in tigaie si le lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, apoi le scoatem si le tinem la cald.




Faina ramasa o tragem putin in grasimea din tigaie, adaugam apoi ciupercile taiate si stingem cu supa de carne . Adaugam cotletele si patrunjel verde tocat, lasam sa fiarba 30-40 de minute si mai potrivim gustul de sare daca este necesar. Lasam sa fiarba acoperit ,la foc mic !






Galbenusurile le amestecam cu mustarul si cu smantana ( sunem si putin sos daca este necesar), apoi le rasturnam peste cotletele bine patrunse.Adaugam zeama de lamaie dupa gust.
Presaram deasupra patrunjel verde tocat.




Servim cotletele cu orez sau cu cus-cus pe care l-am pregatit astfel : prajim cus-cus-ul in ulei pina se rumeneste frumos pe toate partile( isi schimba culoarea, aveti grija sa nu se arda), adaugam apoi apa, dublu fata de cantitatea de cus-cus si sezonam cu sare si piper dupa gust. Fierbem la foc mic, acoperit pina se absoarbe toata apa( pina in 10 minute).





Servim cotletul cu sos ,alaturi de cus-cus si o salata de rosii si castraveti.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

18 comentarii:

  1. Mmm Sidonia e foarte gustoasa mincarea,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geta e savuroasaaaaaaaaaa !!! Merita sa o incerci, crede-ma !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Draga Sidy ai gatit pe gustul meu.
    Un preparat de nota maxima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur daca e pe gustul tau...
      Deci Kyra....te astept la masa !
      Cu drag te tzuc !

      Ștergere
  3. Ceva asemanator am facut si eu, intamplator, doar ca am folosit carne de pui si am pus in sos si `nitel usturoi :) O bunatate!
    Data viitoare voi face cu carne de porc, dupa reteta ta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai dat o idee buna Simona...am sa fac si cu carne de pui.....
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  4. Sidy uite cum ma omori tu incet cu preparate atat de apetisante. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi cine vorbeste !
      Dar eu cand iti citesc retetele si inghit in sec....cum crezi ca e ?
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  5. Oooo ... imi place! ... cu cotlet de vita nu cred ca e la fel de savuros dar poate ca o sa incerc si eu :)

    Bravo! imi place treaba cu lamaia si cus-cus :

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o idee cotletul de vita...dar vezi ce spune mai sus Simona......
      Te tzuc cu mare drag Lia !

      Ștergere
  6. E buna rau,am si eu pe blog o reteta asemanatoare dar fara cus-cus
    Pup draga mea!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ca l-ai facut si tu, draga Lulu....
      Merg sa vad care-i diferenta.
      Cum l-ai denumit ?
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  7. Mmmm, ce bunatate! Carne, ciupercute si smantana, tare gustos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua asa ni s-a parut draga mea Gabi !
      Sa ai o toamna lunga si frumoasa....

      Ștergere
  8. nu am incercat pana acum aceasta combinatie, interesanta reteta....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti plac ciupercile, smantana si carnea...sigur te vei linge pe degete !
      Te tzuc cu drag ...

      Ștergere
  9. Iuliana Toth

    usei pe pagina ta Sidy si-am citit! Frumoasa reteta!
    Domnisoara cu ideea puiului in loc de porc, sa foloseasca tarhon in loc de patrunjel la sfarsit .
    Iar cea cu "cotlete de vita" in loc de porc, sa astepte pana vita face cotlete si apoi mai vorbim .
    In ce lume traim....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iuliana draga...fiecare cu ideia lui !
      Ce mai pot adauga ?
      Te tzuc...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.