Acum cateva zile fetele de la Bucataresele vesele http://www.bucatareselevesele.ro/, lansau provocarea de a pregati Desertul Invingatorului pentru Temerarii de la Asociatia Little People Romania .Ei ofera zilnic speranta si profesionalism copiilor si tinerilor afectați de cancer, prin activitati educative si programe terapeutice, transformand astfel, experienta bolii si a spitalizarii intr-o aventura cu povesti si cu personaje curajoase. Asociatia Little People a format Clubul Temerarii, una dintre cele mai mari si active comunitati de tineri supravietuitori de cancer din Europa, cu scopul de a fi inspiratia si incurajarea celor care se afla sub tratament.
Fetele ne-au invitat sa pregatim si noi aceasta reteta a Invingatorului si sa ii dam imaginea Leului curajos –un desert ce simbolizeaza optimismul, forta si curajul.
Ingrediente:
- pentru briose
160 g zahar tos
115 g unt grasime 80%
2 oua
1/2 lingurita esenta vanilie
1/2 lingurita esenta portocale
1 praf de copt
180 g faina
80 ml lapte
un praf sare
- pentru crema
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
100 ml frisca
1/2 lingurita esenta vanilie
1/2 lingurita esenta portocale
- pentru pasta de zahar
150 g zahar praf
5 g gelatina
50 ml apa
10 g margarina
1 lingura miere
colorant
Mod de preparare :
Briosele
Intr-un vas amestecam faina cernuta cu praful de copt si sarea
Intr-alt vas untul moale( tinut cateva ore la temperatura camerei) se spumeaza cu zaharul tos, apoi adaugam ouale, unul cate unul.
La compozitia din unt adaugam lingura cu lingura faina si laptele rece, esentele , mixand pina se omogenizeaza toate ingredientele.
Umplem formele speciale de briose de 3/4 cu aluatul si le coacem 25 de minute la 160 de grade C, apoi le lasam sa se raceasca in forme.
Crema
Crema Mascarpone o mixam impreuna cu zaharul pudra si cu esentele pina se face o crema pufoasa.
Frisca o batem bine apoi o incorporam la crema cu ajutorul unei spatule.
Pasta din zahar
Inmuiem gelatina in apa conform instructiunilor de pe plic , apoi o topim pe baia de aburi, adaugand si margarina si mierea( aveti grija sa nu dea in clocot!)
O lasam sa se raceasca apoi incorporam zaharul pudra si colorantul galben.
Punem pasta pe o suprafata plana , presarata cu zahar praf si framantam pasta, apoi taiem din ea rondele pentru fiecare 12 bucati de briosa.
Montam Leul curajos .
Fiecare briosa rece o punem intr-o hartie speciala pentru briose ,o ungem deasupra cu putina crema si asezam cate o rondea galbena deasupra.
Cu bombonele colorate formam ochii leului si cu putina cacao amestecata cu unt si ulei facem nasul si gura leului, pe fiecare rondea.
Cu ajutorul unui posh punem crema mascarpone pregatita si formam coama leului.
Nu era rau daca puneam putin ness in crema, sa fi avut o culoare putin mai inchisa coama.Si astfel sunt gata leii curajosi.
Pofta mare sa aveti !
"..Pretuiti viata si micile bucurii ce ni le ofera !
Ganditi-va ca poate cei de langa noi nu sunt atat de norocosi si ca sta in puterea noastra sa le fim alaturi.
Banii nu pot rezolva totul, este nevoie si de o vorba buna, de o imbratisare, de un zambet !!!.."
Si acum Parada Leilor Curajosi :
Au mai participat :
1 - A Sugary World
2 - Sara & Miki
3 - Angela Nistor
4 - Cristina Toth
5 - Kawadri Camelia
6 - Anca B
7 - Violeta Postolache
8 - Nico Grofova
9 - Brandusa Scheaua
10 - Ionela
11 - Liliana Botescu
12 - Mirela Miclescu
13 - Pia Mira Suciu
14 - Kyra Florentina
15 - Giorgiana Popa
16 - Simona Patras
17 - Tudor Toma ( Liana)
18 - Rodica Barbus
19 - Laura Adamache
20 - Ana Milea
21 - Cristina Dragan
22 - Mini Chef-ele dragi
23 - Laura Laurentiu
24 - Cosmin & Daiana
25 - Liliana Balascau care a facut un tort mare de tot....
FELICITARI tuturor participantilor !
Sidy, daca mai era nevoie, inca o data m-ai convins ca esti un om cu un suflet mare.
RăspundețiȘtergereTe admir sincer si iti multumesc ca ai puterea de a-ti indrepta generozitatea si bunatatea catre cei aflati in suferinta.
Draga mea Kyra iti multumesc tare mult pentru cuvintele tale....mi-au mers la suflet ! Esti o scumpa asa cum te stiu eu....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
felicitari, interesant. Arata ff bine ce ai pregatit!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de tot Alice...
ȘtergereO duminica insorita sa ai !
Bravo tie! Si eu am de gand sa le fac in seara aceasta ;-)
RăspundețiȘtergereDe abia astept sa-ti vad leii curajosi Liana. Stiu cat de frumos sti sa ii ornezi , asa ca ...bravo de pe acum !
ȘtergereTe imbratisez si te tzuc !
Felicitari! Grozav acest desert!
RăspundețiȘtergereVictor sunt atat de gustoase briosele astea ca zau ca-mi pare rau ca am facut doar 12 !
ȘtergereCat de frumoase sunt... Te felicit scumpa mea!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Simona.....
ȘtergereTe tzuc cu mare drag !
Felicitari Sidonia!Arata minunat!
RăspundețiȘtergerePup draga vecinica!
Medi ma bucur daca iti plac leii mei...
ȘtergereTe tzuc cu mare drag !
Cu reteta asta si noi suntem invingatori. Pupici dulci!
RăspundețiȘtergereAsa cum zici Sara scumpa !Hai sa ne imbracam in galben, maine....
ȘtergereTe tzuc cu mare drag !
Sidonia ce zimbarete sunt,mmm si ce bune,azi am trecut pe linga Casa bunicii si m-am gindit la tine draga draga mea draga:)te tzuc!
RăspundețiȘtergereMultumesc Geta !
ȘtergereSi eu ma gandesc cu drag la Casa bunicii....
Te tzuc cu mare drag !
Ce dragute sunt!! Frumos proiect, din pacate eu nu am timp sa-l onorez :(
RăspundețiȘtergereDraga Paula zau ca-mi pare rau ca nu ai avut timp sa le faci si tu....stiu ca faci niste bunatati foarte frumoae si delicioase !
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag....
Sunt minunati!Felicitari!
RăspundețiȘtergereNimic nu este mai important ca sanatatea,stiu asta!
Imbratisari calde!
Multumesc Miha !
ȘtergereAi dreptate ...sanatatea e pe primul plan !!!
Te tzuc cu mare drag !
Hai ca te-ai descurcat,bravo!!!
RăspundețiȘtergerePup sora mea si sa mai faci ca nu-i greu de loc!!
Multumesc soruta draga !
ȘtergereTe tzuc !