Varza de Bruxelles este considerata de unele persoane ca fiind lipsita de gust, insa secretul consta in felul in care o prepari.
Trebuie sa o prepari in scurt timp, altfel aroma ei dulceaga va disparea. Varza de Bruxelles are de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala...asa a vi-o recomand sa o folositi cu draga inima....poate va conving cu aceasta supica buna de tot.....
Ingrediente :
3-500 g verzisoare de Bruxelles
150 g cascaval
2 felii de paine
3-4 catei usturoi
100 g kaizer
1 morcov mare
1 patrunjel
1 ceapa
chimen macinat
piper macinat
boia
sare
Mod de preparare :
Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in doua.
Curatam morcovul, patrunjelul si usturoiiul,apoi le taiem.Ceapa o curatam si o lasam intreaga.
Kaizerul il taiem feliute si il rumenim frumos pe ambele parti.In grasimea ramasa sotam morcovul taiat sau razuit sa avem o culoare frumoasa la supa.
Punem verzisoarele la fiert in apa cu chimen, boia ,piper si sare, adaugam apoi morcovul sotat, patrunjelul, ceapa intreaga si usturoiul( mai putin un catel).
Punem apa necesara, asezonam si lasam sa fiarva cam 15-20 de minute, apoi adaugam kaizerul rumenit si mai lasam sa dea un clocot., apoi stingem focul.
Feliile de paine le prajim , apoi le dam cu catelul de usturoi ramas si le taiem cubulete( crutoane).
Cascavalul il taiem de asemenea, cubulete.
La servire ,in fiecare farfurie, adaugam cuburi de cascaval si crutoane.
Daca doriti puteti servi cu ardei iute sau cu putina smantana.
Pofta mare sa aveti !
De cand tot spun ca fac si eu ceva cu verzisoare... si nu mai apuc; noroc de reteta ta, ma mobilizeaza. Tare buna trebuie sa fie supica!
RăspundețiȘtergereDuminica frumoasa!!
Sper din tot sufletul sa va fie pe plac....dar sa nu le fierbi prea mult.
ȘtergereO toamna lunca si frumoasa sa ai !
O duminica frumoasa alaturi de cei dragi. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos si tie la fel Rocsy draga.....
ȘtergereTe tzuc !
Ce delicatesa! Foarte gustoasa supa!
RăspundețiȘtergereGabi sa sti ca noua ne-a placut tare mult.
ȘtergereSi cascavalul acela se topeste in supa fierbinte....e asa de bun !
O toamna lunga si frumoasa sa ai, te tzuc !
O supa aleasa! Si verzisoarele alea sunt atat de simpatice ca-ti vine sa le cumperi pe toate. N-am mancat asa ceva niciodata, este o ciorbita foarte deosebita! Dar o s-o incerc mai la iarna.
RăspundețiȘtergereDaca folosesti constant crutoane, merita sa faci o tava la cuptor ca sa le ai ca nu se strica. ... Ca sa fie ca la restaurant :D
Deci impecabil, am salvat link-ul! :-bd
Lia noua ne place varza de Bruxeles facuta oricum....dar astept sa vad ce vor spune ai tai despre aceasta supica....
ȘtergereO toamna lunga si frumoasa sa ai, te tzuc !
Imi place mult varza de Bruxelles,eu fac gen mancarica cu kaiser. Trebuie sa incerc si supa..ca sa nu se supere mancarea ;-)
RăspundețiȘtergereo saptamana buna..te pup!
Nico mi-ai dat o idee buna !
ȘtergereAm sa caut retetea la tine pe blog.
O toamna frumoasa sa ai !
Te tzuc...