marți, 22 octombrie 2013

Placinta lipoveneasca cu branza Pampushki

By In bucatarie la Sidy   Posted at  17:41   Aperitive 23 comments

O reteta exceptionala prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica" la National TV.
Placinta arata intr-un mare fel si cum reteta nu era greu de pregatit , m-am apucat de gatit ....
Daca nu ati facut asa ceva ,va recomand , pentru ca este mai mult decat delicioasa.
Si nu in ultimul rand ,ii multumesc lui Lulu care a facut aceasta placinta si ne-a innebunit cat e de buna.
Si a avut maaaaaaaare dreptate !





Ingrediente :




- pentru aluat 
500 g faina alba
40 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata, cum am folosit eu
80 g unt
3 lg iaurt
2 lg smantana
1si 1/2  lg-rita  zahar
2 oua
150 ml lapte caldut
1 lg-rita sare

- pentru umplutura
600 g cas de oaie sau 300 g telemea de vaca plus 300 g branza proaspata de vaci
1 ou
1 galbenus
sare -optional

-pentru decor
2 oua

150 ml smantana

- pentru uns
1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare : 

1-Inmuiem drojdia proaspata in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita de zahar.Lasam sa creasca apoi o asezam in mijlocul fainii cernute, careia i-am facut un loc in mijloc.Se adauga ouale, smantana, iaurtul, untul topit( 50 g)si sarea , se omogenizeaza totul, se adauga lapte caldut putin cate putin , framantand sa se omogenizeze toate ingredientele.
Acoperim vasul si lasam la temperatura camerei sa creasca aluatul pina isi dubleaza volumul.
SAU
2-Introducem ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine( asa am facut si eu): laptele, untul topit, sarea, ouale batute, faina, drojdia uscata si o lingurita cu zahar. Am programat masina pe programul Dough ( aluat) si am lasa-o sa-si faca programul.






In timpul acesta am ras casul de oaie ( se sareaza in caz de nevoie), adaugam oul intreg si galbenusul, omogenizam silasam deoparte.


Dupa ce aluatul a dospit corespunzator, il facem sul si il impartim in parti egale, in 8 l-am impartit eu.
Intindem fiecare parte cu sucitorul, intr-o foaie de placinta lunguiata dar sa nu fie prea subtire.
Punem pe foaie 2 linguri de umplutura , intindem bine branza , apoi rulam si cu cutitul taiem in 3 parti egale fiecare sul.




Intr-o tava captusita cu hartie de copt unsa cu putin unt, asezam rulourile in picioare .
Cu untul topit ramas ( 30 g) ungem partile laterale ale rulourilor sa nu se lipeasca, deci lasati loc intre ele.
Cele 2 oua le batem bine cu smantana si putina sare( optional) si turnam compozitia peste placinta din tava.
Nu va speriati daca vedeti doar un strat subtire de compozitie....va creste la coacere !
Dam tava cu placinta la ciptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 50 de minute, pina capata o culoare aramie deasupra.



Scoateti placinta din cuptor, portionati-o cat se consuma si adaugati cate u lingurita cu smantana la servire.
Acum spuneti-mi voi daca nu este un adevarat rasfat ....!


Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

23 de comentarii:

  1. super faina reteta, arata DELICIOS.. pe mine una mai cucerit si am sa incec, maxime felicitari!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata, Sidy! As veni cu cafeaua la tine, ca bine mai arata placinta asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mery draga te astept cu bratele deschise....chiar si fara cafea !
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  3. Of Doamne Sidy,ce-mi faci tu mie la ora 8 dimineata :) Arata de nota 10! Tzuc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bubu...zau ca trebuie sa o refac....a fost asa de bunaaaaaaaaaaaaaa !!!
      Te tzuc fata draga !

      Ștergere
  4. vai, o minunatie!! ador placintele cu branza, prajite sau la cuptor sau oricum...insa reteta asta le cam intrece pe toate! Te pup si-ti multumesc pentru reteta asta grozava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa o faci si tu draga Paula , sa te convingi cat e de gustoasa....
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  5. mama miaaaaa!!!! ce bunatate e placinta asta!!! Sidy opreste-i si mie o portie macar!1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana trebuie sa fac alta ! Asta a avut un mare bai....s-a terminat urgent din farfurii !
      Si copiii mi-au spus ca atunci cand merg la ei in Anglia, e musai sa o fac....
      Te tzuc cu drag Diana !

      Ștergere
  6. Suuuuuuuuuuuuper buna este,stiu sigur!
    Pu cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca ai facut-o si tu, asa este Miha ???
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  7. Superba, imi place tare mult...cred ca vin si eu cu dovezi. Pupici, Nico

    RăspundețiȘtergere
  8. De abia astept Nico !
    Sigur nu ai sa regreti !!!
    Cand ai timp....sa nu uiti sa traduci reteta ce te-am rugat....Te rog frumos !
    Te tzuc fata draga !

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte interesanta reteta! s-a notat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca vei fi si tu incantata cand vei vedea ce bunatate ai facut !
      Te tzuc cu drag Dia !

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. Rocsy inca mai erau doua bucati in tava , cand m-au intrebat cand le mai fac....asa ca ieri am facut-o iar !
      Te tzuc fata draga !

      Ștergere
  11. Nu deschid bine calculatorul si dau de bunatatea asta care arata tare frumos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si??? Nu te tenteaza ???
    Haide....vino ca te astept !

    RăspundețiȘtergere
  13. Ha,ha ai vazut cat de buna este??in Italia i-am innebunit,aici pana acum de 2ori am facut-o,la fel i-am innebunit si pe francezi!!
    Ma bucur ca si voua v-a placut;pup draga mea si mi-e dor sa mai vorbim la tel.(mult a fost,putin a ramas!!)

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.