miercuri, 26 martie 2014

Ciorba de leurda cu ochiuri romanesti

By Sidonia Toncean   Posted at  08:43   Ciorbe 4 comments

Leurda  simbolizeaza trezirea la viata, odata cu venirea primaverii.
In stare proaspata, leurda contine din plin vitamina C, uleiuri eterice, dar si magneziu si fier; este eficienta impotriva fermentarii intestinale, a balonarilor si a durerilor asociate,previne si trateaza micozele, are efect hipotensiv, reduce trigliceridele. Creste pofta de mancare, are efect colagog, de dilatare a vaselor si in acelasi timp reduce colesterolul.
In general, leurda invigoreaza corpul, avand un efect purificator , inhiba coagularea si previne formarea cheagurilor de sange, contribuie la functionarea optima a  sistemului digestiv si la eliminarea parazitilor intestinali. Totodata  este un detoxifiant puternic si purificator al  sangelui, este un bun vitaminizant si mineralizant pentru organism,este un antianemic excelent, curele cu leurda fiind indicate primavara pentru detoxifiere, revitalizarea dupa iarna si prevenirea anemiei. De asemenea, asigură un somn liniştit şi tonifică sistemul nervos, fiind foarte utila in astenia de primavara.
Asa ca aceasta ciorba intruneste toate calitatile unei ciorbe sanatoase....



Ingrediente :



1-2 gramezi leurda
2 l supa de pui
400 ml iaurt 0,1% grasime
4 oua
2 linguri otet
1 buc soric afumat fara grasime( slanina)
1 lingura pasta de gogosari
sare
piper proaspat macinat


Mod de preparare :

Curatam leurda si ii rupem coditele , apoi o spalam bine si o scurgem.
Punem supa de carne in oala Multicooker , adaugam leurda, pasta de gogosari,soricul, sare si piper. oala pe programul STEW pentru 30 de minute si o pornim Start( cu capacul inchis).


Intre timp pregatim ouale , punind apa la fiert cu sare si otetul.Cand clocoteste adaugam ,pe rand, ouale si le lasam sa fiarba 3 minute, apoi le scoatem cu o spumiera.
Putem sa fierbem ouale si in ciorba , daca vrem.
Iaurtul il amestecam intr-un bol cu un polonic de ciorba fierbinte, dupa ce am scos oala Multicooker Philips din priza.
Amestecam, potrivim gustul cu sare si piper si putem servi ciorba.





In fiecare farfurie cu ciorba, adaugam cate un ou.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Buna ciorbica,si eu folosesc mult leurda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte sanatoasa leurda asta, asa ca....hai sa ne facem si o salata....
      Vrei Lulu ?
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Tare sunt curioasa de gustul acestei ciorbite! Nu stiu daca s-a facut leurda, dar duminica merg in recunoastere!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona la noi este leurda de muuuuuuult ! Asa ca sunt sigura a si tu vei gasi si poti sa incerci sa faci minunatia asta de ciorba.Cu supa de pui e minunata....
      Te tzuc Simona draga !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.