marți, 4 martie 2014

Prajitura in trei culori cu branza

By Sidonia Toncean   Posted at  09:38   Prajituri 8 comments

Prajitura cu branza este o prajitura savuroasa, pe placul tuturor celor dragi mie.
Nu inseamna ca daca eu sunt la dieta...ceilalti din familie nu au voie sa manance altceva.
Asa ca in weekend i-am indulcit cu aceasta minunatie....




Ingrediente :


- pentru aluat ( blat) :
3 galbenusuri
170 g margarina Rama
1 lingurita cacao
200 ml lapte caldut
200 g faina
200 g zahar
1 pliculet praf de copt

- pentru umplutura:
500 g branza de vaci
100 g zahar
3 galbenusuri
50 g stafide hidratate in rom
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie

- pentru bezea :
6 albusuri
200 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
sare

Mod de preparare :

Preparam blatul prima data.Intr-un bol frecam bine margarina, adaugam galbenusurile si amestecam bine pina devine o spuma. Adaugam cacaoa( daca nu este destul de puternica , mai adaugam o lingurita)si omogenizam bine.Adaugam rand pe rind cate putin lapte, faina si zahar. Faina a fost amestecata cu praful de copt.
Blatul obtinut il rasturnam intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu putin unt si dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace, cam 35-40 de minute( facem proba cu scobitoarea).
Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca putin.





Pregatim umplutura. Amestecam branza cu galbenusurile, zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele hidratate.Amestecam pina se omogenizeaza  bine ingredientele.
Bezeaua  o pregatim batand spuma albusurile cu in praf de sare si cu zeama de lamaie. Dupa ce albusurile au devenit tarim adaugam zaharul si mixam in continuare pina se intareste bezeaua.


Pe blatul cu cacao racit putin asezam in strat uniform branza si deasupra punem bezeaua careia ii facem cate un motz din loc in loc.
Dam tava din nou la cuptor pentru 5-10 minute pina se intareste putin bezeaua si prinde culoare.Nu lasati prea mult( cum am facut eu) ca se arde bezeaua.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca bine de tot, apoi cu un cutit inmuiat in apa rece, o portionam.



Sa veti o pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Buna prajitura,si mie-mi place asa ceva!!
    Pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt prajiturile ce ne plac noua....cu branza sau cu fructe si fara creme untoase...
      Te tzuc soro !

      Ștergere
  2. Delicioasa prajitura ai facut, Sidy!
    Te tzuc si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca si tie iti place,Merisor drag !
      Te tzuc !

      Ștergere
  3. Vai, multe lucruri s-au schimbat aici de cand nu te-am mai vizitat, Sidy! Foarte aerisit si usor de accesat e blogul tau! Cat despre prajitura, ce sa mai zic? E delicioasa!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac noile mele..."hainute", draga Gabi !
      Iti doresc o primavara ca-n basme, in suflet !
      Te tzuc...

      Ștergere
  4. Si noi suntem fani prajituri cu branza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Simona scumpa .
      Iti doresc o primavara ca-n povesti, in suflet !
      Te tzuc...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.