marți, 11 martie 2014

Pulpite de pui cu sos Mole si quinoa cu coriandru

By Sidonia Toncean   Posted at  08:32   Preparate din carne de pui 6 comments

Quinoa este de două ori mai bogată în proteine decât orezul brun. De aceea este foarte utilă pentru vegetarieni,dar si pentru cei ce tin o dieta.
Versatilă şi hrănitoare, quinoa este o alternativă la paste sau la orez.
Are o aromă subtilă de nuci şi o textură similară cu cea a cuşcuşului. Se serveşte în tot felul de combinaţii, la fel ca orezul sau cuşcuşul, sau ca bază pentru o salată.
Specific bucătăriei mexicane, sosul „mole" este un sos gros, cu arome complexe.
Cuvântul „mole" înseamnă sos și este folosit pentru a desemna mai multe tipuri, inclusiv guacamole. Sosul tradițional de pui folosește ardei iuți și uscați ancho, nuci măcinate și ciocolată neagră, toate conferindu-i aroma bogată specifică.



Ingrediente:



4 pulpe de pui fara pielita
condimente pentru pui
1/2 cana quinoa
1 cana supa de carne
coriandru macinat
sare
piper macinat

- pentru sos Mole
2 ardei kapia copti
2 cepe tocate
2 catei de usturoi
50 g stafide
1 lingurita praf ardei iute
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita scortisoara macinata
400 g pulpa rosii
25 g cacao
1 lamaie

Mod de preparare :

Taiem pulpele in doua, le condimentam bine pe toate partile si le punem intr-o punga( daca avem, daca nu, intr-un vas termorezistent).Inchidem punga la gura si o introducem pe un vas in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora. Apoi, cu grija , rupem punga , avand grija sa nu ajunga aburii pe noi si mai lasam pulpele 10-15 minute sa se rumeneasca , in cuptor.



Intre timp preparam sosul Mole : punem in blender ardeii copti si toate celelalte ingrediente specificate la sos.Punem capacul si lasam aparatul pornit cam un minut, pina obtinem un sos.
Il gustam si daca mai e cazul ,il potrivim de condimente.Punem sosul intr-un borcam si il putem tine la drigider mai mult timp ( poate fi folosit si la alte preparate).
Preparam quinoa punamd-o intro craticioara cu dublu cantitatea de supa. O condimentam si o lasam sa fiarba la foc mic , amestecand in ea din cand in cand, pina cand este fiarta.




La sfarsit adaugam putin coriandru( daca aveti frunze e si mai bine )
Servim pulpele alaturi de quinoa si sosul Mole.
Sa aveti pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Vad ca de cand esti la dieta numai cu specialitati ne servesti;acum stiu si eu ce-i sos mole(am tot auzit pe la Master Chef)

    Te pupic!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lulu de fapt Mole inseamna...sos !!! Este un sos foarte aromat si putin iute. Noua ne place mult....si merge bine si cu quinoa !
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  2. Foarte bine arata!! Trebuie sa probez reteta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt curioasa ce parere ai, dupa ce gusti.....
      Mi-ar dace mare placere daca ai sa ma anunti.
      O zi insorita sa ai !

      Ștergere
  3. am aflat o gramada de chestii din introducere. multumesc!
    sa stii ca am in continuare pe lista tortuletul dukan dar am avut alte prioritati la categoria dulciuri pe care le voi prepara din ce in ce mai rar sau mai dietetic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpa mea ....de la un moment dat ,e bine sa ne apucam sa gatim cat mai sanatos.
      Te tzuc si de abia astept sa ne povestesti la ce ai folosit prima data "minunatia" castigata ! E o adevarata bijuterie ...
      Te tzuc Lia !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.