duminică, 16 martie 2014

Rulada cu crema de fistic si capsuni

By In bucatarie la Sidy   Posted at  09:40   Prajituri 15 comments

 Cu aceasta reteta m-am gandit sa  particip la Campania de sarbatoare din aceasta luna ( 21 februarie - 21 martie ) . unde gazda  este  draga mea Dana Cristea - http://pusikmea.blogspot.ro/.
Pentru ca vine primavara , Dana a ales pentru aceasta campanie ca tema culorile alb, rosu si verde, culori care sa apara in preparate facute de noi.
Si m-am gandit ca aceasta rulada, indeplineste cerintele acestei campanii...



Ingrediente :




- pentru rulada :
5 oua
4 linguri amidon
1 lingura tarate ovaz
1 lingura  faina
1 lingura indulcitor Stevia
2 linguri apa calduta
2-3 lnguri iaurt 0,1 % grasime
1/2 pliculet praf de copt
un praf sare
- pentru umplutura :
1 plic budinca de fistic
1 lingura indulcitor Stevia
500 ml lapte 0,1% grasime
2-3 linguri nuca de cocos verde
6-7 capsuni


Mod de preparare :

Separam albusurile de galbenusuri si pregatim rulada mai intai. Albusurile le batem spuma u cun praf de sare. Galbenusurile le mixam cu indulcitorul. Taratele le inmuiem in iaurt si le lasam sa se umfle cam 10 minute.Faina cu amidonul le amestecam cu praful de copt.
Omogenizam apoi galbenusurile cu apa, cu taratele inmuiate si cu amestecul de faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma si amestecam usor pina se incorporeaza toate albusurile. Procedam la fel si cu a doua 1/2 de albusuri.
O tava de 27 x 35 cm o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin unt, apoi rasturnam compozitia de rulada si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade. Lasam asa 10 minute , dupa care reducem focul la 160 de grade, fara a deschide usa cuptorului.
Lasam sa se coaca rulada inca aproximativ 20 de minute, dar facem testul cu scobitoarea, sa vedem daca este coapta.
Cand rulada este gata , o scoatem cu grija din tava, cu hartie cu tot si o rulam intr-un prosop umezit si stors. Laam sa se raceasca in prosop.





Intre timp preparam budinca , dupa instructiunile de pe plic, atata doar ca in loc de zahar punem indulcitor.Adaugam nuca de cocos, dupa ce se ingroasa budinca.
Lasam si budinca acoperita, sa se raceasca.
Capsunile le spalam si le rupem codita. Daca sunt prea mari , le taiem corespunzator.
Cand toate s-au racit, trecem la asamblarea ruladei.Desfacem rulada pe care intindem budinca cat mai uniform si la una din laturi punem capsunile. Rulam din nou rulada si o lasam in acelasi prosop , cateva ore, la rece, apoi putem sa i portioanam.




Sa fiti sanatoase si sa o mancati cu o pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

15 comentarii:

  1. Wow!!! Ce bine arata!!!! Cred ca e si foarte gustoasa!!!! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana draga pe cat de repede am facut-o, asa de rapid a disparut din farfurii....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Eu nu am vazut budinca de fastic pana acum! Arata de nerefuzat! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca e foarte gustoasa m draga mea Sara.
      Acum a aparut....
      Te tzuc !

      Ștergere
  3. Cu ce bunatate ne incepem saptamana! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa Rocsy ca nici cu tine nu mi-e rusine....!
      Daca intru la tine....trebuie sa fiu satula !
      Te tzuc fata draga !

      Ștergere
  4. Ah, ce bunatate!! Cu fistic imi place maxim, la fel si cu capsuni!! Nici eu nu am vazut budinca de fistic pana acum, o sa o caut neaparat!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sti de unde am luat budinca ??? De la Unicarm...cum am vazuto....mi-a picat cu tronc.Pentru o culoare mai intensa am pus si niste nuca de cocos verde....
      Te tzuc Liana !

      Ștergere
  5. Vai de mine,ce bunatate aici.Acum as papa o felie maaaaare de tot!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Mihaela pentru tine am oricand o feliuta pusa deoparte !
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  6. Sigur,la mine nu te-ai gandit ca nu stiu sa fac asa ceva si-mi place tare mult;mancam si eu acolo,o bucatica, doua!!
    Pup si o seara buna in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu stii draga Lulu ! Persista si ai sa vezi ce bine iti iese....trebuie sa fi atenta sa nu o coci prea tare, ca atunci se rupe cand o rulezi....
      Te tzuc soro !

      Ștergere
  7. Delicioasa si foarte frumos colorata draga Sidy!
    Pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.