joi, 24 aprilie 2014

Budinca de taitei cu branza dulce si stafide pe pat de foi de placinta

By Sidonia Toncean   Posted at  16:24   Paste 2 comments

Dupa cum bine vi-am mai spus  Gustos.ro si pastele Hutton au lansat Campania Trattoria (taverna  )Bloggerilor, la care am fost si eu invitata si am acceptat cu mare drag.
In urma cu mai bine de 20 de ani, in nord-vestul Romaniei, la Botiz – o localitate cu doar cateva mii de suflete, situata in apropiere de Satu Mare – se nastea in casa parinteasca a familiei Hutton ,o mica afacere: producerea taiteilor de casa ...
La inceput, 5 persoane, toti membri ai familiei Hutton, doua generatii, produceau manual, in fiecare zi, cca 20-25 kg de taitei in 3 forme diferite, specifice zonei: romburi, frunzulite si lasti (taitei lati/laste/laska). Comercializarea acestora se facea preponderent in lantul magazinelor Alimentara, cam singurele magazine de profil din acele vremuri.
Pe la sfarsitul anilor ’90, productia ajunsese la cca 1000 kg pe zi si se impunea nevoia trecerii la alt nivel.In 2003 s-a demarat productia in noua fabrica.
In perioada 2006-2012 s-au demarat parteneriate cu diverse firme de distributie din Ardeal, ajungandu-se in total in 15 judete. Tot treptat, initial la nivel local, apoi regional, produsele Hutton au aparut pe rafturile unor retele nationale si internationale de magazine.
Recent s-a ridicat o noua hala de productie si s-a achizitionat o linie de fabricatie de ultima generatie, tot italiana.
In prezent a ajuns cel mai mare producator de paste din Ardeal (cu capital integral romanesc) si printre primii 10 din Romania.





Ingrediente




200 g foi de placinta
150 g fidea de casa Hutton
500 g branza de vaci , proaspata
3 oua
100 ml smantana
100 g stafide
esenta rom
50 g unt topit
5 linguri zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la o lamaie
1 galbenus pentru uns

Mod de preparare :


Stafidele le punem la hidratat in apa cu esenta de rom, pentru o jumatate de ora.
Taiteii ii fierbem in apa cu sare 1-2 minute cum se specifica pe punga, ii scurgem apoi si ii dam sub un jet de apa rece.Ii lasam sa se raceasca putin, in apa.
Branza o frecam bine cu galbenusurile, untul topit, smantana  si zaharul pudra, apoi adaugam coaja de lamaie si stafidele hidratate.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pina cand se intaresc, adaugam zaharul pudra si mixam din nou pina se intaresc iar.



Amestecam albusurile cu branza incet prin rasturnare si adaugam taiteii bine scursi. Amestecam.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , pune jumatate din foile de placinta, unse cu putin unt topit, adaugam peste ele putin pesmet , apoi umplutura de branza cu taitei, o nivelam si deasupra punem celelalte foi de placinta.
Ungem foile cu galbenus deasupra si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , cam pentru o ora , pina se rumeneste deasupra.




Scoatem tava si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra deasupra si portionam.
Pofta mare sa aveti !







Cand se raceste pun si poza sectiunii....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Eu nu sunt fan paste fainoase, dar acestea au fost bune de tot !
    Vi le recomand cu tot sufletul....
    Multumesc Sidy !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine.....
      Asemenea paste nu aveau cum sa nu iti placa.....!

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.