duminică, 20 aprilie 2014

Drob de miel in coronita de aluat

By In bucatarie la Sidy   Posted at  18:08   Preparate din carne de miel 8 comments

Una dim mancarurile traditionale de Paste , este si o delicioasa reteta de drob de miel in aluat sarat ..., fara drob parca nu avem un meniul pascal.
Aceasta reteta mi se pare unul din modurile cele mai reusite de a pregati clasicul drob de miel.Decat sa-l fac in mod traditional simplu , in tava de chec, m-am gandit ca asa va fi mai aratos.
In lume mai exista preparate asemanatoare cu drobul de miel, cel mai cunoscut fiind haggis-ul scotian, care se fierbe in burta de oaie si nu are atatea verdeturi.
Americanii nu au voie sa manance nici drob, dar nici haggis, deoarece in SUA este interzis importul si pregatirea pentru consumul uman al plamanilor de oaie....




Ingrediente :


- pentru umplutura :
măruntaiele de la un miel
2legături de ceapă verde
2 legături de usturoi verde
1 legătura de pătrunjel
1 legătura de mărar
2 linguri smantana Covalact
2 oua fierte
2 oua crude
1-2 linguri unt superior Covalact
sare
piper
prapurul de la miel



- pentru aluat :
150 ml lapte caldut
1 lingurita sare
2 oua crude
3 linguri ulei
450 g faina
7 g drojdie uscata
1/2 lingurita zahar

1 galbenus pentru uns

Mod de preparare :

Din ingredientele pentru aluat facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit pina isi dubleaza volumul. Eu am pus ingredientele in masina de facut paine, pe programul ALUAT ( Dough).


Intre timp preparam umplutura.
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se trage la tigaie intr-o lingura buna cu unt.
Se iau organele si se taie cuburi, apoi se pun peste ceapa trasa la tigaie.Le lasam la foc mic, le asezonam si fierb cam 20 de minute.Avem grija sa mai amestecam din cand in cand.



Se lasa  la racit, apoi se macina cu masina de macinat carnea.Verdeata si ouale fierte se trec si ele prin masina de macinat carne.
Se pune usturoi verde tocat sau cativa catei de usturoi,piper, sare si ouale crude.Toate acestea se amesteca cu smantana.
Intindem prapurul de la miel, dar nu inainte sa fie lasat in prealabil in apa calduta. Compozitia se inveleste cu prapurul de miel si apoi o asezam in mijlocul tavi de tarta unsa cu unt.
Din aluatul obtinut facem o cununa impletita in doua , pe care o punem pe margimea tavii , imprejurul drobului.Ungem coronita cu galbenus si punem cateva oua din lemn invelite in folie.




Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 50-60 de minute ,pina cand s-a rumenit frumos.
Scoatem tava din cuptor, indepartam ouale de lemn si punem altele de gaina, inrosite.
Drobul se poate servi atat cald ,cat si rece.
Sa-l mancati sanatosi si sa aveti pofta mare !


Se pastreaza la frigider, invelit in folie alimentara.
Se serveste taiat felii, impreuna cu ridichi, rosii, ceapa verde ,oua fierte si masline.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Hristos a inviat si sarbatori cu bine! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ADEVARAT a INVIAT !
      Invierea Domnului sa va aduca armonie in casa si in gand, impacare si regasirea intelepciunii in sanul familiei.
      Te tzuc Rocsy !

      Ștergere
  2. Minunata ideea! Invierea Domnului sa-ti aduca bucurii si belsug! Te sarut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatori pascale minunate sa ai, alaturi de cei dragi tie !
      Paste fericit !
      Te tzuc...

      Ștergere
  3. Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ou inrosit, miel rumenit, cozonac marit, Paste fericit. Fie ca aceasta sarbatoare sa va aduca multa nadejde si pace in viata.
      PASTE FERICIT!

      Ștergere
  4. Hristos a inviat!
    Minunata ideea ta draga Sidy!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat !
      Voiam sa fac ceva mai altfel, nu acelasi banal drob !
      Te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.