sâmbătă, 26 aprilie 2014

Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

By Sidonia Toncean   Posted at  09:25   Paste 6 comments


Gama de produse Hutton cu cel mai mare succes printre cei plecati la lucru sau definitiv in alte tari si care, cu ocazia vizitelor periodice la rudele ramase in tara, nu uita sa treaca sa se aprovizioneze cu ceva bun, cu taitei „de-acasa”, asta pe langa o tuica buna si alte-cele. Iar faptul ca fac loc intre bagaje si transporta taiteii Hutton  pe asemenea distante le pica tare bine si dovedeste ca fac bine ce fac !
In zona de NV a tarii supa de gaina cu taitei (tașcute) are o veche traditie si e foarte apreciata in orice anotimp; e servita cu sfintenie in aproape fiece duminica din an si musai la mesele festive in familie; la nunti – aproape obligatoriu! Acum „Taitei de nunta” este marca inregistrata Hutton!
Dar si celelalte paste Hutton sunt minunate...
Pentru promovarea lor Gustos.ro si Paste Hutton au organizat Campania Trattoria Blogherilor la care am fost si eu invitata si am raspuns cu mare drag.
Va prezint acum o noua reteta , o mancare greceasca....adaptata, cu mai multe feluri de paste Hitton:





Ingrediente :

250 g Penne Hutton
250 g macaroane Hutton
100 g foi lasagne Hutton
300 g branzeturi diferite- eu am pus de 3 feluri
150 g jambon Padurea Neagra
80 g kaiser de casa
1 ou
2 galbenusuri
100 g cascaval afumat
2-3 linguri faina
80 g unt
400 ml lapte
marar verde


Mod de preparare :

Sunca si kaizerul le taiem feliute si le rumenim intr-o tigaie incinsa fara alta grasime, decat cea pe care o lasa ele( la foc mic).
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe plic si le dam sub un jet de apa rece, apoi le strecuram.
Topim untul 40 g.
Cu foile de lasagne tapetam o forma( unsa cu putin unt) pe care o vom da la cuptor.intre foi punem cateva picaturi de unt topit.
Branza rasa si faramitata o amestecam cu sunca rumenita, un ou si mararul tocat. Asezonam daca este cazul.
Macaroanele scurse le adaugam in compozitia de branza si amestecam cu grija sa nu rupem pastele.





Rasturnam compozitia astfel obtinuta in vasul tapetat cu foile de lasagne si acoperim cu o alta foaie de lasagne.
Preparam sosul bechamel in stil grecesc.Topim untul intr-o tigaie nonaderenta , adaugam faina si amestecam sa nu se arda,adaugam laptele putin cate putin si invartim sa nu se faca cocoloase. Daca cumva acestea tot se fac, strecuram sosul pentru a ramanea fin. Adaugam cascavalul ras si amestecam , apoi asezonam.Adaugam si cele doua galbenusuri si omogenizam apoi rasturnam sosul peste pennele asezate deasupra foi de lasagne.







Foile de lasagne le adunam deasupra , mai punem putin unt topit deasupra si putin cascaval ras si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade cam 45 de minute pina se rumenesc foile de deasupra.
Dupa ce s-a copt pastitsio , portionam si servim ca atare sau cu un sos de iaurt deasupra.





Pofta mare sa aveti !Sa le mancati sanatosi !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. O bunatate, ce ai facut tu acolo, draga Sidy!
    Te tzuc, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Merisor noua ne-a placut tare mult, mai ales ca erau trei feluri de paste....!
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Victor draga, sa sti ca impreuna cu sosul de iaurt a fost.... jos clopu !!!

      Ștergere
  3. Ce nebunie ai facut tu aici, Sidy draga!! Si cu trei feluri de paste e tare interesant. Sunt convinsa ca a fost delicios!! Te tzuc cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa a si fost draga Liana.....
      Te tzuc cu drag.

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.