Toate prajiturile cu nuca sunt favoritele mele( astea pe linga cele cu fructe, bineinteles).Si daca mai au si blat din albusuri cu nuca....nu ma mai pot opri.
De fapt este una dintre cele mai reusite combinatii de arome: nuca si caramelul...
Ingrediente:
- pentru blat:
6 albusuri
200 g zahar pudra
200 g nuca macinata
2 linguri faina
1 praf de copt
- pentru crema :
200 g zahar tos
200 g nuca prajita
200 g Rama
6 galbenusuri
- in plus :
150 g gem de caise
bombonele colorate
Mod de preparare :
Batem bine albusurile cu un praf de sare . Dupa ce s-au intarit adaugam zaharul pudra si mixam din nou pina se intareste bezeaua. Adaugam nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam usor pina se omogenizeaza compozitia.
Intr-o tava de copt de 35 X 27 cm punem hartie de copt unsa cu putin unt si rasturnam compozitia blatului.
O dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C aprocimativ 20 de minute pina se coace blatul.
Scoatem blatul din tava, inlaturam foaia de copt si il punem pe un gratar sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema. Intr-un vas de tuci incalzit, caramelizam zaharul si adaugam 2 lingurite cu apa.
Cand zaharul este caramelizat ( aveti grija sa nu se inchida la culoare ca atunci se amareste), adaugam nuca prajita si taiata sau sfarimata( nu macinata).
Transferam zaharul caramelizat cu nuca intr-o oala de lapte cu pereti dubli sau punem vasul pe bain-marie.
Mai adaugam Rama si cand aceasta s-a topit, adaugam galbenusurile si lasam sa dea un clocot.
Crema este gata, trebuie doar sa o lasam sa se raceasca, astfel se ingroasa.
Trecem la asamblarea prajiturii. Cand blatul s-a racit, il ungem cu putin gem de caise , apoi punem crema racita si intarita peste el.
Presaram bombonelele colorate deasupra si dam la rece pentru cateva ore.
Ideal ar fi sa lasam prajitura la rece pina a doua zi, cand o putem portiona cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Nu este o prajitura foarte aspectuoasa, dar va garantez ca este delicioasa !
Pofta mare sa aveti !
Si eu iubesc prajiturile cu nuca asa ca vreau neaparat o bucatica din prajitura ta. Te pup!
RăspundețiȘtergereCu mare drag Paula ! Nu cred ca poate cineva sa spuna ca nu-i place aceasta combinatie....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
blat de bezea, nuca caramelizata...o combinatie delicioasa!!!!!
RăspundețiȘtergereAsa am zis si eu draga Diana !
ȘtergereTe tzuc cu drag...
Ma inscriu la o bucatica de prajiturica. Pup!
RăspundețiȘtergereRocsy scumpa...trebuie sa fac alta ! Dar am sa revin cu ceva bun , nu peste mult timp....
ȘtergereDuminica faina sa ai, te tzuc !