Da pulpe de pui pane...!
Trebuie sa mai si schimbam meniul putin ,ca tot friptura,tot pui la cuptor...parca ne-am cam saturat.
Pulpele pane sunt iubite de toata lumea si pot fi preparate in multe feluri.
Eu le-am facut prima data supa( le-am fiert) si apoi mi-a venit ideea aceasta:
Ingrediente :
4 pulpe de pui
2 oua
150 g faina
sare
piper
morcovi fierti
telina fiarte
mazare fiarta
90 g unt
4 linguri pesmet
Cantitatile de legume le alegeti voi, dupa ce cantitate de piure vreti sa faceti .Si pulpe puteti face mai multe sau mai putine....
Mod de preparare :
Prima data am spalat si curatat pulpele, le-am indepartat pielita, le-am taiat in doua si apoi le-am fiert impreuna cu morcovii si telina , in apa cu sare.
Am pus si mazarea la fiert in apa cu sare.
Cand legumele sunt fierte si carnea aproape fiarta si ea, le-am scos din supa si le-am tinut la cald.
Pulpele le-am condimentat si le-am trecut pe rand prin faina, ouale batute si apoi prin pesmet.
O tava am acoperito cu hartie de copt si am asezat pulpele pe ea.
Cuptorul a fost dinainte incalzit la 200 de grade C , am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute pina s-au rumenit pulpitele, apoi le-am intors pentru 15-20 de minute pe partea cealalta, sa se rumeneasca frumos.
Am luat legumele fierte si am pregatit fiecare piure separat.
Am mixat morcovii cu blenderul de mana vertical, impreuna cu 30 g unt ,pina a iesit o pasta fina si pufoasa.
La fel am procedat, separat, cu telina si apoi cu mazarea.
Gustam piureurile si le asezonam daca mai este cazul.
Servim pulpitele alaturi de cate o portie din fiecare piure.Pe linga faptul ca vor avea o aroma deosebita, piureurile vor arata foarte elegant in farfurie, alaturi de pulpite.
Sa le mancati sanatosi, pofta mare !
Ce mancarica buna, Sidy!
RăspundețiȘtergereTe tzuc!
Merisor drag si scump, noua ne-a placut tare mult....
ȘtergereTe tzuc !
Comentarii de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereMelania Parus mmm ce interesant si bun:)
acum 17 ore · Îmi place
Mihalache Maria delicios pranz!
Vad ca mai multe comentarii sunt pe Facebook :
ȘtergereTania Kiswani Multumim Sidy...!
6 aprilie la 11:53 · Îmi place
Munteanu Eugenia Doina Ce idee minunata , in cazul in care nu vreau sa fac salata boeuf...
6 aprilie la 14:36 · Îmi place
Imi plac tare mult pireurile de legume, sunt delicioase ;-)
RăspundețiȘtergereSi noua ne plac mult Liana....de pastarnac ai incercat ???
ȘtergereTe tzuc !
Ce mancarica buna ai facut aici! Pulpitele arata tare bine facute asa, iar inspiratia cu trei feluri de piureuri este excelenta. O idee foarte buna pentru weekend! Multumim, Sidy!
RăspundețiȘtergere