O reteta rapida si usor de facut, care noua ne-a placut foarte mult, chiar daca unii sunt la dieta....
Puteti sa o consumati fie ca aperitiv , fie ca fel de baza alaturi de un piure de spanac ..
Sper sa fie si pe gustul vostru....unele precis ca ati si facuto !
Ingrediente :
5 rosii mari
5 oua
20 felii prosciutto crudo
oregano
salvie
sare
piper
Mod de preparare :
Spalam si stergem bine rosiile , apoi le taiem un capacel deasupra prin care, cu ajutorul unei lingurite vom scoate tot miezul rosiilor.
Le asezam pe un gratar, cu gura in jos sa se scurga bine de tot.
Pe o farfurie asezam in cruce, cate patru felii de prosciutto crudo, pentru fiecare rosie pe care o asezam central
In fiecare rosie presaram putin oregano,sare si piper proaspat macinat, spargem un ou si apoi adunam feliile de prosciutto una peste alta. Peste fiecare ou presaram salvie, sare si piper proaspat macinat.
Dam tava unsa cu unt si cu cele 5 rosii in crusta, la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pina cand se intaresc ouale, aproximativ 15 minute.
Putem servi rosiile in crusta pe niste fasii de salata verde, ca aperitiv sau alaturi de un piure de spanac asa cum am facut eu.
Pofta mare sa aveti !
Minunata ideea, arata super! Pup!
RăspundețiȘtergereSaca inca nu le-ai facut draga Sara, sunt sigura ca urmeaza sa le testezi si tu ..
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Interesanta reteta, ce ochioase sunt!!
RăspundețiȘtergereAsa am zis si eu , draga mea....
ȘtergereTe tzuc !
De pe Facebook :
RăspundețiȘtergereVezi traducerea
4 aprilie la 08:03 · Îmi place
Cristina Brejan Delicios arata.
Vezi traducerea
4 aprilie la 08:08 · Îmi place
Cristina Brejan Daca nu te superi, ti-as sugera sa descarci Picasa si sa dai luminozitate pozelor. Am incercat eu cu o poza si uite ce faina e.
Fotografia Cristina Brejan.
4 aprilie la 08:09 · Nu-mi mai place · 6
Diana Kintsch ce idee buna!!!
4 aprilie la 08:27 · Îmi place
Teodor Pop-Manta foarte gustos,încearcă și cu urzici (RODI)
4 aprilie la 10:27 · Îmi place
Melania Parus felicitari Sidonia foarte bun papa
4 aprilie la 14:46 · Îmi place