duminică, 13 aprilie 2014

Tochitura macelareasca cu cus-cus

By Sidonia Toncean   Posted at  08:02   Preparate din carne de porc 4 comments

Cu mare drag particip cu aceasta reteta la Trattoria Bloggerilor , o Campanie organizata de http://www.gustos.ro/ si http://pastehutton.ro/
La 20 de ani de la infiintare, firma Hutton continua sa furnizeze cateva din cele mai bune produse de gen de pe piata romaneasca. La confluenta traditiilor culinare din Ardeal, beneficiind de experienta tehnologiei italiene la care se adauga si multa pasiune, Hutton ofera paste fainoase intr-o mare varietate de forme si compozitii( ei au inclus in gama lor mai multe sortimente de paste lungi, paste scurte si paste speciale -romburi, melcisori etc). Utilizand un amestec de fainuri speciale pentru paste atent selectionate - din grau comun, grau dur si porumb - la care se adauga oua proaspete ,intr-un procent generos(de pana la 40%), rezulta taitei fini cu un gust delicat, care necesita un timp scurt de fierbere si care-si pastreaza textura si aspectul placut.




Ingrediente :


1 kg pulpa porc
200 g carnati picanti
100 g  kaizer
150 g ficatei
150 ml vin alb
1 capatana usturoi
1 lingura pasta de gogosari
boia iute
1 lingura untura
150 ml supa carne
4 oua
200 g branza 
250 g cus-cus Hutton
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat



Mod de preparare :

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem , iar kaizerul il taiem fasii.
Curatam usturoiul si il dam prin presa.
Incalzim bine un vas de tuci si topim untura in care punem cuburile de carne sa se rumeneasca pe toate partile. Adaugam kaizerul si carnatul si lasam sa se prajeasca putin, apoi punem pasta de gogosari, usturoiul presat( jumatate), sare, piper, boia iute si vinul.
Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea este aproape fiarta. Daca este cazul mai adaugam putina supa de carne.





Intre timp pregatim pastele Hutton cus-cus astfel : prajim cus-cus-ul in 2 linguri ulei pina se rumeneste frumos pe toate partile( isi schimba culoarea, aveti grija sa nu se arda), adaugam apoi apa, dublu fata de cantitatea de cus-cus si sezonam cu sare si piper dupa gust. Fierbem la foc mic, acoperit pina se absoarbe toata apa( pina in 10-15 minute).




Cu 5-10 minute inainte de a fi fiarta carnea , adaugam ci bucatile de ficatei curatati si taiati, amestecam si lasam sa se faca si acestia. Punem si restul de usturoi presat si lasam sa mai dea cateva clocote, pina cand toate sunt fierte.
Prajim ouale ochiuri si putem servi tochitura. Punem pastele Huton cus-cus, cateva cuburi de carne, carnati , kaizer si ficatei, un ou ochi si radem branza deasupra.
Veti avea un pranz foarte hranitor si satios.
Pofta mare sa aveti  si sa mancati sanatosi !





Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. am venit sa vad ce bunaciune de mancarica ai facut tu aici si mi-a placut tare mult...........mmm.................o bunatate!
    seara frumoasa sa ai1

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai atunci te astept la o portie, cu mare drag, vecinico !
    Te tzuc ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu tin post,deci pot sa servesc cam 800 g de mancarica din asta gustoasa. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 800 de grame ??? Atunci merg sa mai fac.....
      Te tzuc cu drag Adina !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.