Un aperitiv de efect si foarte usor de realizat, dar buuuuuuun de tot. Cu siguranta cei de la masa vor fi incantati de el.
Checul aperitiv este binevenit oricand ,putindu-se servi atat cald cat si rece.
Ingrediente :
300 g cascaval afumat
3 fire carnati cabanos
5 oua fierte tari
4 oua crude
4 felii branza topita
70 g sunca Praga
4 linguri smantana
50 g masline negre fara samburi
2 linguri mazare verde
1/2 ardei gras rosu
1 plic praf de copt
5 linguri faina
sare
piper
unt pentru uns
Mod de preparare :
Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam peste cascavalul ras, impreuna cu maslinele si mazarea decongelata.
Ouale crude la batem bine si le amestecam cu smantana.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o adaugam la ouale batute cu smantana.
Amestecam apoi cele doua compozitii( cascavalul cu ouale) si potrivim gustul de sare si piper.
O tava de chec o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin unt si punem in ea 1/2 din compozitie. Pe marginile tavii punem doi carnati si intre ei ouale fierte :
Acoperim ouale cu compozitie de chec ramasa si pe mijloc punem al treilea carnat .
Deasupra punem feliile de branza topita , pe care le ornam cu putin ardei rosu si frunze de patrunjel verde, sau fiecare cum doreste.
Dam tava de chec la cuptorul dinainte incalzit la 169 de grade C pentru 40-45 de minute , pina se rumeneste deasupra.
Cand este gata, scoatem checul din cuptor si il lasam s se raceasca putin in tava.
Scoatem apoi hartia de copt si portionam checul.
Pofta mare sa aveti ! Sigur va veti impresiona mesenii cu el....
Foarte bine arata!!
RăspundețiȘtergereE si tare gustos draga mea Andreea !
ȘtergereTe tzuc !
Arata grozav si cred ca este si f. bun.Am sa-l fac si eu .Multumesc Sidy.
RăspundețiȘtergereSa-mi spui si mie te rog, cum ti-a iesit, bine !?
ȘtergereDar oare....cine esti ?
Cat de mult imi plac checurile astea... Un mod delicios de a pregati ceva bun din "resturile" din frigider!
RăspundețiȘtergerePupici
Decat sa fac pizza cu resturi, mai bine un chec din asta, nu ?
ȘtergereTe tzuc cu drag Simona !