marți, 27 mai 2014

Cotlet de miel aromat fiert in bere cu cartofi noi si salata verde

By Sidonia Toncean   Posted at  15:46   Preparate din carne de miel 3 comments

Veronica Cretu , adica Vera cum o cunoaste lumea bloggerilor, de pe :http://laverainbucatarie.blogspot.ro/  s-a gandit sa initieze o campanie a blogurilor culinare si nu numai. A denumit-o "Campanie de SARBATOARE" gandindu-se, ca in fiecare luna din an ,avem un eveniment care este sarbatorit ,mai mult sau mai putin(poate fi o sarbatoare religioasa sau o altfel de sarbatoare).
Prima campanie a fost de Valentine's Day si gazda a fost chiar Vera, apoi a urmat Martisorul cu ale sale culori verde , rosu si alb, gazda fiind Dana Cristea de pehttp://pusikmea.blogspot.ro/ , in aprilie a fost randul meu si am avut ca tema Mielul , am facut parada :: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/parada-campaniei-de-sarbatoare.html
Acum in luna mai este rindul Lilianei Toma  http://liligospodini.blogspot.ro/  care si-a ales sa gatim cu legume proaspete si fructe proaspete. Ramane la alegerea noastra ce vrem sa gatim.
Eu am ales si legumele proaspete- cartofii noi si salata verde - dar si fructele proaspete - capsunile - mai jos gasiti cele doua retete:




Ingrediente :




1 cotlet de miel
500 ml bere
60 g nuca
50 g unt
700 g cartofi noi
3 linguri ulei de masline
rozmarin
marar verde
coriandru macinat
sare
boia



Mod de preparare :


Cotletul de miel il punem la fiert in bere.Daca cotletul este mai mare mai adaugati putina bere, astfel incat sa-l acopere.Fierbem cotletul la foc iute cam 30 de minute, pina intra furculita in el.
Scoatem apoi carnea din bere si o punem intr-o tava in care am pus hartie de copt.Asrzonam cotletul cu sare si boia.
Topim untul si adaugam in vasul in care l-am topit,jumatate din  nuca taiata marunt, coriandru macinat, rozmarin, sare si boia, amestecam si ungem cotletul cu aceasta compozitie .Tavalim apoi cotletul in nuca maruntita ramasa, pe toate partile cotletului.
Dam la cuptorul dinainte incalzit cam 30-40 de minute , la 180 de grade.





Intre timp pregatim cartofii noi :  intr-un prosop punem cartofii noi presarati cu sare grunjoasa si ii frecam bine in prosop pina se inlatura coaja.Repetam operatiunea pina terminam toti cartofii. Ii spalam bine si ii fierbem in apa cam 10 minute, apoi ii scoatem si ii scurgem bine de apa.
Intr-o tava non aderenta incalzim 2-3 linguri de ulei si punem cartofii aproape fierti in ea. Ii lasam sa prinda o culoare frumoasa aurie pe toate partile, dupa ce i-am asezonat cu putina sare si boia.





Intre timp este gata si cotletul de miel pe care il feliem.
Servim cotletul alaturi de cartofii copti si o salata de salata verde.
A...sa nu uitati sa scoateti berea de la rece !
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. Acum chiar mi s-a facut foame. Dar pana se fac cartofii mei si copanelul dau o fuga pana la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu bratele deschise draga Mari....o portie oricand gasesc pentru tine !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Comentarii pe Facebook :

    Rothenne Carra :
    MMMMMMMMMMMMMMM...........ce bun !
    27 mai la 16:56 ·

    Nico Grofova :
    merita incercat ...cu porc binenteles
    27 mai la 21:31 ·

    Iancu Lubita :
    mie-mi place mielul;buna de tot reteta!!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.