Aceasta reteta se prepara rapid si este un preparat foarte gustos.
De reteta am dat in revista Click- Pofta buna si tare mult ne-a mai placut, asa ca vi-o recomand cu mult drag.
Ingrediente :
1 kg muschi de vitel
700 g cartofi
2 oua
200 g ciuperci la conserva
2-3 fire ceapa verde
1-2 fire usturoi verde
1 lingurita unt
3 linguri ulei de masline
cimbru
sare
piper
frunze de salata verde
marar verde
Mod de preparare :
Portionam muschiul de vita in medalioane cam de 1 cm grosime.
Intr-un bol amestecam uleiul cu cimbrul maruntit ( nici nu va ganditi ce aroma buna capata astfel medalioanele) si ungem pe ambele parti medalioanele.
Le lasam sa se patrunda bine, cam 15 minute, apoi asezonam medalioanele cu sare si piper proaspat macinat.
Cartofii curatati ii dam pe razatoarea mare si ii amestecam cu ouale, sare,piper si marar verde tocat.
Amestecam sa se omogenizeze , apoi pe o tava captusita cu hartie de copt si stropita cu putin ulei,punem cu o lingura gramajoare din compozitia de cartofi, pe care le aplatizam putin.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , pina se coc chiftelutele subtiri de cartofi.Sa nu uitati sa le intoarceti si pe cealalta parte.
In revista , acestea se prajesc in ulei in tigaie, dar eu am preferat sa le coc in cuptor.
Intr-o tigaie non aderenta topim untul si prajim medalioanele pe ambele parti.Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta si le tinem la cald.
Curatam , tocam si sotam ceapa si usturoiul verde, adaugam feliile de ciuperci , asezonam si lasam sa se faca ciupercile cam 5-10 minute.
Le pastram pe toate la cald si apoi le montam pe farfurie astfel: asezam o chifteluta de cartof, deasupra o frunzulita de salata verde, apoi medalionul prajit , peste care punem niste ciuperci sotate.
Este o mancare savuroasa de care veti fi, cu siguranta incantate....merita sa incercati.
Pofta mare sa aveti !
Comentarii pe Facebook :
RăspundețiȘtergereMaria Dan
foarte bun
Ieri la 09:24 ·
Ioana Morar
Abia astept!
Ieri la 09:30 ·
Iuliana Tarnoveanu
Foarte bine Sidy,azi nu mai gatesc ca ma abonez la bunatatile tale!
Ieri la 09:40 ·
Dorin Dipsan
Trimite-ne si noua,ne faci portia.
Ieri la 10:57 ·
Melania Parus
mmm:)
acum 23 de ore
Lili Milon Ciocarlan
Trebuie sa fie grozave!
acum 23 de ore ·
Calinescu Elena
Eu am facut doar chiftelute de cartofi!
acum 22 de ore ·
Florica Voichita
Chitelute de cartofi stiu sa fac, in rest astept sa ne trm. si noua cite o portie in Timisoara.Astazi am facut din nou ,,pate din ficatei de pui'.Multam fain inca o data ptr.reteta, d-na SIDY.
acum 20 de ore ·
Mihail-Adam Maftei
Doamna Sidonia cand luati vacanta?
De multe luni incerc sa scap de ceva kg care ma cam incurca, dar propunerile culinare pe care nu incetati sa le distribuiti ma fac sa tot aman cura de slabire.
acum 16 ore
Ce de bunătăți aici! Avem și carne și garnitură, bună idee, Sidy! Rețeta trebuie încercată neapărat!
RăspundețiȘtergereDraga mea Gabi sunt sigura ca are sa va placa si voua ...are un gust minunat si este ceva aparte. Te rog sa-mi spui si mie cand faci, bine ?
ȘtergereTe tzuc !