duminică, 25 mai 2014

Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:48   Preparate din carne de miel 9 comments

O friptură de miel la tavă  clasică ,pe care sa o faceti daca doriti sa va impresionati mesenii invitati la masa.
Rozmarinul ,eu spun , ca merge cel mai bine cu carnea de miel si iese o friptura care dispare repede de pe platou. Rozmarinul schimba complet gustul de miel, asa ca si mofturosii pot sa o manance linistiti.



Ingrediente :




  • - pentru friptura :
  • 2 pulpe superioare de miel
  • 200 ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat
  • 2 catei usturoi
  • 2 lingurite miere
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura pasta de gogosari

  • - pentru timbale :
  • 7 cartofi
  • 100 ml smantana
  • 100 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

  • Mod de preparare :


  • Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie, 2 catei usturoi, si rozmarin.
    O lingura de ulei o amestecam cu pasta de gogosari si boiaua si ungem bine carnea cu ea.
    Crestam carnea din loc in loc si introducem usturoi in ea, apoi lasam carnea in marinada de seara pina dimineata. Mai intoarcem din cand in cand carnea pe ambele parti.
    A doua zi dam carnea impreuna cu marinada la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pina se rumeneste frumos pe ambele parti. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cam intr-o ora, o ora jumatate, friptura este gata. 






  • .
    Pregatim  timbalele de cartofi .Reteta am vazut-o la Liana Toma si ii multumesc frumos pentru idee .
    http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2014/04/timbale-de-cartofi-cu-sos-de-curry.html
    Fierbem 4 cartofi in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam si ii lasam sa se raceasca.Adaugam ouale cascavalul ras , smantana si condimentam.Amestecam sa se omogenizeze.
    Cartofii ramasi ii curatam si ii taiem rondele subtiri, pe care le oparim 1 minut in apa clocotita cu sare. Nu lasati mai mult , ca se rup.
    Ungem formele cu unt si le imbracam interiorul cu rondelele de cartofi , iar apoi punem cu lingura din compozitia dinainte preparata.
    Dam formele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , sa se coaca timbalele , cam 30 de minute pina se rumenesc deasupra.










  • Servim friptura de miel cu timbale si salata verde.
    Pofta mare sa aveti !




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Arata tare bine si este pe gustul meu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu ma asteptam sa aiba un gust atat de bun, mielul cu rozmarin proaspat !
      O noua saptamana minunata ,Victor !

      Ștergere
  2. Oo, ce surpriza placuta!! Ma bucur ca ai facut timbalele si sper ca au fost pe gustul vostru! Nu ma asteptam la asta, desi dupa ce Marius Tudosiei m-a rugat sa accept sa le faca si el in emisiune, ma gandeam ca au prins ideea mai multi ;-)
    Te tzuc cu drag!! :* <3
    P.S.: Mi-ar fi placut sa pui link spre sursa, daca nu te superi, eu asa procedez :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici o problema draga Liana....uite acum o rezolvam !
      Te tzuc cu drag si inca o data multzam fain !

      Ștergere
  3. Eu iti multumesc, Sidy draga!! :* :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte gustos! Trebuie să încerc și eu timbalele acelea!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.