marți, 17 iunie 2014

Placinta cu dovlecel branzeturi si marar verde

By Sidonia Toncean   Posted at  08:39   Alte mancaruri 7 comments

Pietele sunt pline de legume proaspete, dovlecelul troneaza deja pe tejghele, asa ca m-am gandit cum as mai putea sa il pregatesc , sa iasa ceva buuuuuun si sa fie diferit de ce am facut pina acum. Astfel a iesit aceasta  placinta rapida care poate fi si o gustare calda sau rece, cum va place voua.
Dovleceii sunt  bogati în apă, cam 93%, potasiu,   β-caroten., conțin o gamă largă de vitamine: A, B1, B3, B6 și vitamina C. Întăresc vasele de sânge si ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Ajută la îmbunătătirea vederii si sunt ideali pentru consum atunci când ai un deficit de calciu. În plus, magneziul din dovlecei ajută la asimilarea calciului.
Au un rol atât antiinflamator cât si antimicrobian,sunt benefici pentru persoanele ce suferă de diabet sau reumatism.
Previn cancerul de colon datorită proprietăților sale de a ajuta sistemul digestiv să lucreze în parametrii normali.



Ingrediente :




1 dovlecel
4 oua
200g faina 
500 ml apa minerala
1 praf de copt
100 g crema Focsani( branza de oaie)
100 g cascaval
3 fire usturoi verde
sare
piper
marar verde
ulei

Mod de preparare :

Curatam dovlecelul si il dam apoi pe razatoarea cu gauri mari.Curatam si usturoiul si il radem pe razatoarea cu gauri mici.
Intr-un bol batem ouale cu 2 linguri de ulei, usturoiul razuit, marat verde tocat, sare si piper.Adaugam apoi dovlecelul, branza si cascavalul ras, faina amestecata cu praful de copt si apa minerala adaugata putin cate putin, pina obtinem un aluat ca si cel de clatite, putin mai gros din cauza dovlecelului.




Punem pe foc tigaia de clatite nonaderenta si cu un polonic adaugam aluatul de placinte, pe care le coacem  pe amandoua partile.
Procedati asa pina le coaceti pe toate.




Placinta se poate servi atat calda cat si rece, simpla sau alaturi de un sos cu iaurt sau doar smantana.
Se poate pune chiar si la pachet.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Dana draga trebuie incercata placinta asta, mai ales ca poti pacali copiii carora nu prea le plac legumele....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Cu dovlecei, cred ca e fantastic de buna placinta!! As manca vreo doua fierbinti, chiar ;-) Te tzuc cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana tu spune-mi numai cand sosesti ,sa fac alte placinte ,ca astea....au disparut din farfurii !
      Te tzuc cu drag!

      Ștergere
  3. mmm,ce buna este si cat de sanatoasa;abia astept sa ajung acasa,sa ma desfasor in bucataria mea!!pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa LULU ca le-ai facut multe bucurii culinare si copiilor dar mai ales nepotelelor tale !
      Te astept cu bratele deschise.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Comentarii de pe Facebook :

    Carolina Orza
    Super!
    17 iunie la 08:42 ·

    Viorica Suciu
    Dupa aspectul frapant, eu cred ca este tare buna si gustoasa. Arata super
    17 iunie la 08:47 ·

    Diana Paliu
    buuuna
    17 iunie la 09:01

    Cristi Si Carmen Florea
    Yamiiii!!!
    17 iunie la 09:24 ·

    Iuliana Tarnoveanu
    Arata minunat Sidy,iar de gust.....ce sa mai zic!?Bun,bravooo!
    17 iunie la 10:19 ·

    Ioniceanu Viorica ·
    Yamy ,yamy ...buna rau!
    17 iunie la 10:57

    Teodora Zaraza
    RETETAAAAAAAAAAAAAAAAA
    17 iunie la 11:11 ·

    Melania Parus
    ce bun:)
    17 iunie la 15:12 ·

    Mihalache Maria
    mai intrebi?imi place,cum sa nu vecinico.
    17 iunie la 19:48

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.