De ce sa mancam biscuiti din comert cu o multime de E-uri in ei, cand ii putem face acasa ?
Aceasta reteta am luat-o de la maicuta mea, care mi-i prepara cu mult drag, cand eram si eu mica.Si bunica ii facea, deci este o reteta foarte veche, pe care copiii o adora.
Dar parca numai ei ?
Gustati :
Ingrediente :
4 linguri miere de albine
200 g zahar
4 oua
100 g untura
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita moca scortisoara
500 g faina( cat cuprinde ca sa fie o coca moale)
Mod de preparare :
Ouale, untura, zaharul si mierea le amestecam bine intr-un bol , sa se omogenizeze .
Adaugam apoi scortisoara, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, astfel incat sa obtinem o coca moale , dar pe care sa o putem intinde.
O intindem cu sucitorul cam de 0,5 mm grosime si o taiem rotund sau cu diferite forme.
O tava de aragaz o tapetam cu hartie de copt si asezam pogacelele pe ea, pastrand putin loc intre ele, pentru ca se vor umfla la coacere.
Le coacem la 160 de grade in cuptorul dinainte incalzit, cam 20 de minute pina se rumenesc putin.
Le lasam sa se raceasca apoi pe asezam pe o farfurie si le servim.
Se pot pastra foarte mult timp. Asta in cazul in care rezista si nu le terminati urgent.....
Pofta mare sa aveti !
Of,of, mai , mai, adica ma uit si poftesc, doar atat, cu uitatul raman !!!
RăspundețiȘtergereDaniela draga sunt sigura ca vei gasi tu o modalitate sa le...transformi !
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag !