E vremea dovleceilor !!!
Deci haideti sa facem bunatati din ei, mai ales ca au calorii putine.Foarte simpla de făcut, cu ingrediente ce le gasim prin frigider, putem pregăti o mâncare sănătoasă, sățioasă si bună de tot !
O pregatim într-un timp record , repede de tot.
Ingrediente :
1-2 dovlecei
300 g cas oaie
5-6 oua
1 ardei kapia copt
1 morcov
100 ml ulei de masline cu chilli
150 g faina
1/2 plic praf de copt
marar verde
sare
piper
Mod de preparare :
Curatam dovleceii( 1 sau 2 in functie de cat sunt de mari, sa avem cam 400 g gata curatati), apoi ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ii dam cu sare.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici.
Ardeiul kapia sau alt ardei rosu il taiem cubulete.
Casul il razuim pe razatoarea cu gauri mari.
Dovleceii dupa ce i-am stors in pumni si am indepartat zeama lasata, ii amestecam cu morcovul si cu ardeiul rosu.
Intr-un alt bol batem bine ouale intregi si le amestecam apoi cu uleiul si cu casul.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si apoi amestecam ingredientele din ambele boluri.Asezonam cu sare si piper si adaugam mararul verde tocat .
Intr-o tava punem hartie de copt, o udam putin sa putem sa o fixam mai bine in tava ( 23 X 27 cm), adaugam compozitia si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30-40 de minute ( facem proba cu scobitoarea ).
Lasam sa se raceasca putin in tava.
Dupa ce s-a racit putin, o portionam si o servim asa calda.
Daca se raceste o servim alaturi de un sos din iaurt.
Pofta mare sa aveti !
Cu siguranta foarte buna!!!
RăspundețiȘtergereNoua ne-a placut mult de tot si calda si rece, cu sosul de iaurt .
ȘtergereComentarii de pe Facebook :
RăspundețiȘtergerePop Marieta Iulia
Pare excelenta !!!!
14 iulie la 19:02 · Îmi place
Melania Parus
Ce buna Mmmm
14 iulie la 23:19
Valeriu Cristian Vlad
Mai dragilor dar mai terminati cu mincarea ca imi faceti o pofta de mincare!!!!!!!!!!!!
15 iulie la 16.50