duminică, 6 iulie 2014

Tarta cu cas de oaie si dovlecel

By Sidonia Toncean   Posted at  12:13   Aperitive 4 comments

Dovlecelul, mi se pare o leguma fara gust, fara miros, fara culoare, dar este prea la indemana ca sa nu-l folosim in diverse combinatii spune Mary Udrea pe blogul ei http://merisor67.blogspot.ro/ cand a facut o placinta minunata cu dovlecel, dupa care m-am luat si eu.
Eu nu prea pot sa spun acest lucru, mie imi place dovlecelul oricum, supa-ciorba, mancarica dar mai ales in diferite aperitive. Daca veti cauta pe blogul meu, veti gasi mai multe retete cu dovlecel.....



Ingrediente :





1 dovlecel marisor
1 ceapa
2 fire usturoi verde
3 oua
400 g aluat foietaj
300g cas de oaie
4 linguri gris
1 lingurita lapte
sare
piper
boia
marar verde
4 rosii mici


Mod de preparare :

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Tot pe razatoarea cu gauri mari dam si casul de oaie, ceapa si usturoiul.
Dovlecelul stors bine de zeama il amestecam impreuna cu casul, piperul, boiaua, ceapa si usturoiul.Mai adaugam doua oua intregi si albusul de la al treilea, apoi adaugam grizul si amestecam sa se omogenizeze. Daca este cazul adaugam si putina sare.Mararul verde tocat marunt il presaram deasupra apoi amestecam din nou.
Toata compozitia o acoperim si o dam o ora la rece.





Forma de tarta o ungem cu putin unt si asezam in ea foaia de aluat de foietaj dezghetata.Peste ea rasturnam compozitia de cas si dovlecel si pliem marginile aluatului pe care le ungem cu galbenusul ramas amestecat cu lingutita cu lapte.Deasupra asezam rosiile si marar tocat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, apoi reducem focul la 160 de grade pentru alte 20 de minute.





Facem proba cu scobitoarea si daca este gata, scoatem tarta din cuptor, o lasam putin sa se odihneasca, apoi se poate portiona.
Se poate servi tarta atat calda cat si rece....
Pofta mare sa aveti !



Multumesc frumos Merisor !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Sidy drag, ma bucur ca reteta mea ti-a fost sursa de inspiratie si iti multumesc pentru cuvinte frumoase pe care mi le adresezi de fiecare data! Imi esti tare draga, stii asta, nu?
    Sa stii ca si eu am foarte multe retete cu dovlecel si ciorba, supa, zacusca, dar dupa cum am spus, doar in combinatie cu alte ingrediente :) Te tzuc cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merisor drag si scump am o tare mare problema.....
      Tarta asta asa calduta cum a fost s-a mancat aproape toata din forma ! Mi-au picat niste prieteni si spuneau ca tare fain miroase la mine in bucatarie.....
      Cu cate un pahar cu bere rece linga.....a fost o nebunieeeeeee !
      Musai tre'sa repet tarta !
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  2. Comentarii de pe Facebook :

    Sara Mike :

    Ce apetisant arata! Pupici si o duminica frumoasa in continuare!
    Acum 16 ore ·

    Teodora Zaraza :

    super...dar daca pun brinza sarata dobrog..merge? cred ca da.....fac we viitor
    Acum 13 ore ·

    Haplea Bucatarul :

    Ce bunatate!!
    Acum 12 ore ·

    Iuliana Tarnoveanu
    Foarte buna Sidy!
    acum 10 ore ·

    Rothenne Carra :

    TI-AM MAI SPUS DRAGA MEA CA-MI DISTRUGI ORICE IDEE DESPRE CURELE DE SLABIRE....
    acum 8 ore ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Alte comentatii de pe Facebook :

    Mihalache Maria

    Ce spui mai ai si pentru mine o portie vecinico?
    Acum 18 ore · Îmi place

    Toncean Sidonia

    GATA s-a terminat Mihalache Maria, dar pina ajungi tu la mine, scot alta proaspata din cuptor !
    Acum 18 ore ·

    Melania Parus

    Suuuper bun
    Acum 16 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.