Ce faci daca te apuca dorul de placintele cu branza de la Ampoitza, de la pensiunea lui Mama Lutza ???
Simplu....te apuci de lucru !
Asa am patit si eu acum cateva zile si am facut placintele cu Crema Focsani facuta acasa de mine dupa reteta Danielei - http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/ care a avut o idee minunata , pe care eu am adoptato . Multzam fain Daniela....
Dar placintele astea le puteti face si cu branza dulce sau cu mere si scortisoara......o nebunie, va asigur !
Ingrediente :
- pentru aluat :
1 kg faina alba
7 g drojdie uscata
1 lingura zahar
50 g unt
5 linguri ulei
2 galbenusuri
700 ml apa calduta
2 lingurite rase sare
- pentru umplutura :
400 g Crema Focsani sau branza ( cas) de oaie
2 albusuri
1 legatura marar verde
150 ml ulei pentru lucru
Mod de preparare :
Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate putin si le framantam pina se omogenizeaza. Acoperim vasul , il lasam in bucatarie , la loc cald, sa dospeasca vreo10-15 minute.
Topim untul la foc mic si il adaugam apoi peste aluat, in suvoi, putin cate putin, impreuna cu uleiul ( cele 5 linguri). Adaugam apoi galbenusurile si sarea , framantam putin si lasam iar la dospit, la fel ca prima data, dar de data aceasta o ora.
Facem din aluat 12 bile pe care le vom intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei :
Pregatim umplutura amestecand Crema Focsani sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.
Daca este cazul, se mai adauga putina sare( eu nu am mai pus).
Dupa ce am intins aluatul de placinta , punem in mijloc 1- 1si 1/2 lingura umplutura si tragem marginile aluatului peste umplutura. Apasam cu mana pina avem placinta de marimea tavii in care vom coace placintele :
Punem o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc ,la foc potrivit spre mic si coacem placintele pe ambele parti. Daca tigaia este buna, nu mai trebuie unsa, ajunge uleiul de pe aluatul placintei.
Coacem placintele pe ambele parti pina se rumenesc frumos,toate.
Servim placintele ca atare sau unse cu olingura de smantana deasupra.....
Pofta buna si....la placinte inainte ! Ca doar nu mancam in fiecare zi din ele.
Foarte mult imi place combinatia branza-marar!!!
RăspundețiȘtergereDe cele mai multe ori si la omleta adaug branza amestecata cu marar.
Merisor drag sa sti ca mi-ai dat o idee tare buna cu omleta !
ȘtergereTe tzuc...
Ah, ce nebunie de placinte ai facut, Sidy draga!! Vin la tine negresit, ca tare mi-e dor!! Uram mararul cand eram mica, dar acum am invatat sa-l iubesc!! Si placinte ca-n Oradea Mare nu am mai mancat demult...Te tzuc cu drag!
RăspundețiȘtergereSunt bune draga mea Liana si cu branza dulce si cu sarata. Sau cu mere, daca preferi.....
ȘtergereTe tzuc cu drag!
Mama ce imi plac placintele astea pe tigaie!! Sunt minunate!
RăspundețiȘtergereSa mananci asa cateva ....o data pe trimestru, merge ! Daca le faci mai des....s-ar putea sa apara probleme. De cantar.....
ȘtergereComentarii de pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereCamelia Khalil
Pt.ca sint prima,vreau portie dubla.
acum 19 ore ·
Daniela Mocean
Da, vreau si eu !
acum 19 ore ·
Munteanu Eugenia Doina
Sunt ca alea de la Mama Luta?
acum 18 ore ·
Chifor Ana
Multumesc dar abia le-am terminat pe ale mele!
acum 18 ore ·
Camelia Kawadri
Sidyyyyyyyyyyyyyy, balesc de numa'.....Ce-oi fi cautat sa intru pe fb??? :(((
acum 18 ore ·
Adi Sterian
coapte in cuptorul de paine ... amintiri din copilarie
acum 18 ore ·
Mihalache Maria
da,mie imi este pofta!
acum 18 ore ·
Floroaia Vasile
vreau si eu!
acum 17 ore ·
Lia Maria Grozi
Sunt grozave yumiii !
acum 17 ore ·
Silvia Ariton
Tatălui meu îi plăceau f f f mult .
acum 16 ore ·
Nico Grofova
nu am facut niciodata asemenea placinte Sidy, sper sa le vina randul candva , arata super apetisante
acum 16 ore ·
Dorin Silvesan
Nasa sunt super mie o pofta!
acum 16 ore ·
Mihela Michelle ·
O fac si pe asta !!! Ca tot ploua afara ...)
acum 15 ore ·
Julia Huber-Kovacs
Waw....ce bune sant....vreau si eu.
acum 15 ore ·
Ila Zamfira ·
Pe vremuri mincam placinte cu brinza sarata si marar la Sarmisegetuza la ruinele cetatii era un han unde se preparau si vislii foarte buni si gustosi.
acum 14 ore ·
Constantin Dorel Pietrareanu
Doamna Sidonia, inca stau si ma gandesc daca sa-i arat sotiei ce minunatie ati postat aici!!! De ce? Mama soacra (Dumnezeu sa o odihneasca!!!) era din Blaj si de multe ori ne delecta cu astfel de produse... Sarut mana, pentru aduceri aminte!!! Toate urarile de bine si dumneavoastra si sotului dumneavoastra pe care il cunosc din Liceul Militar Dimitrie Cantemir de la Breaza. Este mai mare cu doi ani in promotie, dar stiti bine ca cei mai mici ii stiu pe cei mai mari in promotii. Doamne ajuta !
acum 12 ore ·
Georgeta Vatamanu-Coanta
Garantat sunt f. bune. Eu am mancat la Breaza.Sa traiesti "bunica" sa ne mai faci.
acum aproximativ o oră ·
Toncean Sidonia
Stimate domn Constantin Dorel Pietrareanu va multumim frumos pentru urari....si am pus deoparte doua placinte pentru dumneavoastra !
acum 20 minute ·
Toncean Sidonia
Da intr-adevar , Georgeta Vatamanu-Coanta din astra am mancat si la Breaza, dar erau deja reci.....si fara smantina....
acum 19 minute · Îmi place
Georgeta Vatamanu-Coanta
Dar mergeau cu bere...,bune rau !
acum 16 minute · Îmi place
Constantin Dorel Pietrareanu
Va multumesc frumos, doamna Sidonia! hahahaha
Super,ultra,extra bune.Stiu gustul,deseori fac si eu.Pupici multi cu drag!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca iti plac si tie draga Miha.
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Sidy la comentariile deja primite te rog sa-l adaugi si pe al meu; vrau si eu.... Pupici!
RăspundețiȘtergereSara cu mare drag iti pun cateva deoparte !
ȘtergereTe tzuc !