Piccata este un preparat care isi are originile in bucataria italieneasca, fiind, de fapt, preparata cu carne de vita, prajita in ulei.
Dar eu am vrut ceva mai sanatos, care presupune carne de curcan si prajit foarte putin, asa ca aceasta reteta mi-a iesit.
Piccata are , insa, un secret: un sos deliciooooooos...
INGREDIENTE :
700 g carne de curcan
2 catei usturoi
1/2 gogosar
1 ceapa
1 lamaie
100 g unt
100 g faina
250 ml supa de carne
1 lingura capere
1 ceapa
1/2 lamaie
patrunjel verde
sare
piper
smantana( optional)
- pentru piureul de mazare:
300 g mazare
50 g unt
nucsoara
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul.
Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam si pielea de pe ea( optional), apoi o dam prin acest amestec.
Untul( 50 g) il topim intr-o tigaie nonaderenta, apoi bucatile de carne pe tragem la tigaie, pe ambele parti.
Dupa ca sunt prinse putin, le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.
In untul ramas punem ceapa si gogosarul tocare marunt.Dupa ce devin sticloase , adaugam usturoiul presat, caperele, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.Adaugam untul si apoi zeama de carne.
Asezonam daca mai este cazul si adaugam in sos toata carnea de curcan, o lasam sa fiarba 30 de minute , iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai presaram patrunjel verde tocat.
Cine doreste poate adauga smantana.
Piureul de mazare : punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 20 de minute.
Cand e gata , raspurnam apa de pe ea , o punem in blender impreuna cu untul, nucsoara , sare si piper. Mixam 1-2 minute si piureul este gata.
Servim alaturi de piureul de mazare si orez. Merge bine salata de ardei kapia copti.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: