marți, 16 septembrie 2014

Supa a la grec de oua

By Sidonia Toncean   Posted at  18:00   Supe 1 comment

Supele si ciorbele, prin faptul ca se servesc de obicei calde, au un rol calmant asupra nervilor stomacului, inlocuiesc pierderile de lichid din organism si prin continutul lor bogat ,sunt foarte hranitoare si stimuleaza sucul gastric , ajutand digestia.
Secretul supelor bune consta de fapt in ingredientele folosite.O supa buna poate fi preparata si pusa intr-un bol, in cateva minute.E la fel de gustoasa ca aceea pentru care munciti trei ore sa o preparati.. Pur si simplu calesti cateva legume parfumate, adaugi condimente aromate , supa de carne si …gata.
Supa se poate face dintr-o combinatie aproape infinita de ingrediente, de la modestul dar gustosul cartof ,pina la cel mai exotic aliment.Asa ca eu , astazi, am ales oul.....



INGREDIENTE :



3 l  supa de carne( de pui am pus eu)
6 oua
70 g orez
1/2 foaie dafin
5-6 boabe piper negru
1 galbenus
100 ml smantana
zeama de la o lamaie
tarhon
sare

MOD de PREPARARE :

Reteta am primit-o de la o distinsa doamna , care in tinerete avea acelasi hobby , ca si mine....avioanele ! Eu am facut cursul dar scumpa mea Iuliana Toth a mers mai departe si a ajuns instructor de zbor la Scoala de pilotaj Mircea Zorileanu- Ghimbav.....Bravo tie Iuliana !Multumesc mult pentru reteta asta minunata...
Deci sa ne apucam de treaba . Ca de obicei eu am la congelator 2-3 l de supa de carne, asa ca si acum am scos-o sa o dezghet si am pus-o la fiert.
Daca nu aveti, nici  o problema, supa se face usor si stiti cum.
Adaugam la supa foaia de dafin si boabele de piper, lasam sa dea in clocot.
Orezul il spalam in mai multe ape apoi il punem in supa ce fierbe.Cand orezul este fiert, adaugam rand pe rind fiecare ou( le-am spart separat in cate un bol) si apoi le rasturnam in supa.




Dupa doua minute stingem focul sub supa , ouale se vor mai fierbe in supa si vom avea un galbenus cleios, asa cum cere supa.
Galbenusul impreuna cu smantana si tarhonul le amestecam intr-un bol, adaugand si 1-2 polonice de supa fierbinte. Compozitia rezultata o amestecam cu zeama de la o lamaie sau doua, depinde de gustul fiecareia, apoi o rasturnam in supa.
Am taiat di cateva felii de gogosar in cubulete mici si le-am pus in supa , pentru aspect.





Supa noastra este gata si o putem servi. Daca nu va place tarhonul,puteti folosi partunjel verde deasupra.
Pofta mare sa aveti si nu uitati sa serviti supa alaturi de ardei iute !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Yamiiiiii !!! bine mai arata ,multumesc ...sunt la munca dar chiar daca este seara tirziu, tot maninc o portie ,ca unde stau 150 kg mai sta si citiva ml supa

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.