luni, 27 octombrie 2014

Cascaval de casa

By Sidonia Toncean   Posted at  09:03   Aperitive 8 comments

Toata lumea stie ca mezelurile sau branzeturile din comerţ sunt pline de coloranţi, E-uri şi aditivi toxici, ca să nu mai vorbim de conservanţii periculoşi pentru sănătate.De ce sa mancam asa ceva cand stim ca nu sunt sanatoase? Atunci haideti sa mancam cat mai sanatos si sa ne preparam noi aceste bunatati.
Am mai pregatit :
- pastrama : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/09/pastrama-din-piept-de-curcan.html
- branza topita :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/09/branza-topita-facuta-in-casa.html
- pateu : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html
si alte bunatati, asa ca acum am incercat cascavalul. Retete gasim destule , pe net si ceea ce rezulta e foarte gustos, credeti-ma !




INGREDIENTE :





1 l lapte -doar de casa, gras
500 g branza de vaci grasa, tot de casa , nu din comert
200 g unt gras
1 ou
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
sare
o bucata de tifon
o galetuta mica

MOD de PREPARARE :

Punem laptele la fiert int-un vas nonaderent. Cand clocoteste adaugam branza si o oparim 1-2 minute, amestecand continuu.Punem compozitia la scurs, intr-un tifon, pina cand nu mai curge zerul.
Sa nu il aruncati !!! Puteti face ciorbe minunate cu el .
O galetuta din plastic in care a fost smantana, de 1 l, sau orice alt recipient pe care il doriti, il captusiti cu folie alimentara, transparenta.
Topim untul, adaugam branza, oul batut, bicarbonatul si sarea si amestecam repede, pe foc mic, pina se face o pasta.






Rasturnam compozitia in galetuta cu folie , lasam sa se raceasca , apoi dam galetuta la frigider pina a doua zi.
Este indicat sa folositi doar produse de casa, pentru ca acest cascaval sa fie tare.
A doua zi scoatem cascavalul din galetuta, cu ajutorul foliei, o indepartam si il lasam cateva ceasuri sa se zvante.
Veti fi incantati ce cascaval gustos vi-ati pregatit.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Comment de pe Facebook :

    Mioara Berche

    Esti fantastica Sidi, tu trebuia sa ocupi un loc la masa juratilor ,, Master Chef"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mioara ! Lasa ca sunt altii calificati care fac asta !
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Bu mare drag Bibi !
      Poti sa-l testezi linistita...

      Ștergere

  3. Daiana Vereb

    Cat cascaval rezulta din cantitatile date?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, in galetuta in care am facut eu ( era de 1 l) mi-a iesit mai mult de 3/4 dar...nu l-am cantarit.

      Ștergere
  4. De cand am zis ca fac si eu cascaval, ca lui Tudor ii place foarte mult, dar mereu mi-a lipsit laptele de casa cand aveam branzica sau invers...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Liana...daca nu ai produse proaspete de casa, mai bine nu te apuci de reteta, pentru ca s-ar putea sa nu-ti iasa.....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.