Are diferite umpluturi si asta mi-a placut mult de tot, ca este versatila.Poti sa faci curatenie in frigider , cand faci aceasta reteta si esti sigura ca va iesi ceva bun de tot.
Cu siguranta ca ati vazut si voi aceasta paine impanata, de mai multe ori, pe net.Tot am zis ca o fac , dar nu am apucat sa o fac pina acum si sincer imi pare rau....
INGREDIENTE :
O painica de 500 g
100 g unt
150 g kaizer
100 g mozzarella
3 fire ceapa verde
1/2 ardei gras rosu
1 lingura pasta de gogosari
1 ou
2 fasii cascaval Emmental
zeama de lamaie
cimbru
oregano
patrunjel verde
MOD de PREPARARE :
Lasam untul la temperatura camerei cateva ore( cel mai indicat ar fi de seara pina dimineata).Cand e moale il frecam bine cu sare,pasta de gogosari, oregano si cimbru.
Tocam marunt ceapa verde, taiem cubulete ardeiul , feliute kaizerul si batem bine oul.
Painica sau franzela o taiem felii , dar nu de tot si ungem feliile cu amestecul de unt.
Taiem painea si invers, perpendicular pe felii , sa obtinem niste cuburi, cum se vede in imagine .
Amestecam intr-un bol roate ingredientele taiate cu oul si taiem mini mozzarella bucatele.
Printre feliile de paine punem amestecul cu ou si deasupra punem bucatelele de mozzarella si fasiile din cascaval.
Painea astfel facuta o punem pe o folie de aluminiu si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pentru 15 minute.Scoatem folia cu grija , presaram patrunjel verde deasupra, apoi si mai lasam painea la cuptor inca 15 minute.
Cu cat o lasati mai mult in cuptor, cu atat va fi mai crocanta !
Cand o servim , taiem cate doua felii fiecaruia si o asezam in farfurii, alaturi de o rosie din gradina.
Pofta mare sa aveti !
Ce apetisant arata! O am si eu in plan de ceva vreme.
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag!
Dragul meu Merisor sa sti ca am facut-o ultima data cu 4 feluri de branza !
ȘtergereA fost nemaipomenita....asa ca nu amana si fa-o, ca nu vei refreta !
Te tzuc cu drag !