miercuri, 15 octombrie 2014

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

By Sidonia Toncean   Posted at  12:52   Preparate din carne de pui 8 comments

În Germania, fiecare regiune îşi are bucătăria ei. In sud, în Bavaria, un rol important îl joacă mâncărurile consistente pe bază de carne şi de grăsimi, alaturi de diverse garnituri, printre care si aceste minunate galusti bavareze.
Aceasta garnitura clasica este apreciata si in Tirol, Austria sau Bohemia....
Se spune ca nu ai voie sa tai galusca cu un cutit, pentru ca nu mai absoarbe sosul, ci se rupe cu furculita.



INGREDIENTE :




-pentru friptura :
1 kg carne pui- pulpe
1 lingura untura( sau doar ulei)
sare
piper
boia
200 ml supa pui
-pentru galuste bavareze:
3 chifle de 1 zi
80 g pesmet
2 oua
70 g unt
2 linguri ulei
1 ceapa mica( 2 verzi)
1/3 gogosar
patrunjel verde
200 ml lapte
sare
piper
nucsoara
-pentru sos vanatoresc :

Reteta incercata de la dragele mele fete de pe Bucataresele vesele.Multumesc mult de tot, e minunat sosul....
2 morcovi
1 telina mica
1 radacina patrunjel
1 ceapa
50 g unt
3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii)
1-2 linguri zeama de lamaie
200 ml supa de carne
1 frunza dafin
1 lingura zahar
50 ml vin alb
1 lingura mustar
1 lingura faina
3 linguri apa
sare
piper

MOD de PREPARARE :

Carnea spalata si transata o uscam cu servetele de hartie , apoi o condimentam si o lasam asa 15 minute.Intr-un vas topim grasimea si prajim carnea pe toate partile, apoi o acoperim cu supa, ii punem un capac si o lasam sa fiarba bine, la foc potrivit.


Pregatim galustele taind cuburi chiflele pe care le punem intr-un castron mai mare.Taiem ceapa verde si gogosarul cubulete.Tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie non- aderenta topim untul si uleiul si tragem ceapa la tigaie.
Punem ceapa cu grasime cu tot peste cuburile de chifle.
Ouale le batem bine , adaugam sare  si lapte si apoi le turnam peste cuburile de chifle.
Daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, adaugati pesmet si lasati asa 15 minute sa absoarba tot lichidul.
Din compozitie formam bile( galuste) avand mainile umezite in apa.Punem la fiert apa cu sare, cand aceasta clocoteste , reducem focul si adaugam galustele, pe care le lasam sa fiarba pina se ridica deasupra, cam 20 de minute.Amestecam de vreo doua ori in ele.
Cand sunt fierte , le scoatem cu o spumiera si le tinem la cald.






Intre timp am pregatit si sosul vanatoresc .Dupa ce am curatat si spalat legumele le fierbem in apa cu sare la foc potrivit , pina sunt fierte toate legumele.
Le dam apoi prin blender impreuna cu supa de carne si le punem din nou pe foc cu o frunza de dafin si o lingura cu mustar amestecata cu lingura cu faina, amestecam avand grija sa nu faca gogoloase.




O lingura cu zahar o caramelizam si punem peste ea 3 linguri de apa si lasam sa fiarba pina se topeste zaharul. Adaugam zeama de lamaie vinul si bulionul sau rosiile taiate si fierte.Eu am pus bulion.Gustam sa vedem daca trebuie sare sau piper.
Servim friptura alaturi de cate 3-4 galuste bavareze si sosul vanatoresc.
Aveti putin de munca cu acest fel de mancare, dar credeti-ma ca merita !
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Comentarii de pe Facebook :

    Maria Mihalache

    Wow............bunaciune de bunaciune.....vin la pranz!
    18 ore · Nu-mi mai place · 1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Medi draga , am deschis poarta si bratele imi sunt larg deschise.....

      Ștergere
  2. Camelia Khalil

    Vad,ca tu,Medi si Lulu,ne faceti sa-nghitim in sec.Bine ca nu-s gravida
    17 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camy noi trei le aratam si pe Facebook ,dar tu sti ca si celelalte fete fac multe bunatati !

      Ștergere

  3. Tania Kiswani

    Cred ca e o bunatate..,trebuiesc incercate..!

    Adevarat Camelia toate 3 sunt foarte active si fac niste bunataturi de ne lasa gura apa...,va multumim..!
    17 ore · Îmi place · 1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Tania scumpa !
      Daca faci, am sa te rog sa-mi spui ,ce a zis familia.....te rog !

      Ștergere
  4. Foarte bine arata,am sa fac si eu pe sambata bunatatea asta. Te pup si iti multumesc ca ne impartasesti asemenea retete delicioase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Vero ma bucur ca iti plac retetele mele si iti doresc mult spor.
      Sa-mi spui daca ti-au placut....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.