vineri, 7 noiembrie 2014

Bors de sfecla cu costita afumata

By Sidonia Toncean   Posted at  10:45   Borsuri No comments

Prin partile noastre nu prea gasiti borsuri, mai mult ciorbe si supe. Dar multa lume adora borsul, asa ca am incercat si eu unul, de sfacla.
Cine doreste o ciorba mai ...usoara , poate face borsul fara carne. Acest bors este foarte sanatos si daca va place smantana, puteti sa adaugati o lingura in farfurie, la servire..



INGREDIENTE :

150 g costita afumata
2 sfecle rosii
1 ceapa
1 morcov
1 telina
1 radacina patrunjel
2 cartofi
1 l bors
1 legatura patrunjel
sare

MOD DE PREPARARE :

Cureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors.
Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp ceapa, morcovul, telina, patrunjelul si cartofii. Tai ceapa marunt, iar pe celelalte legume ,le tai cubulete.




 Cand costita s-a inmuiat, adaugi ceapa, morcovul, telina si patrunjelul si dupa 10 minute cartofii. Dupa ce a fiert sfecla, o scoti, o lasi sa se scurga, apoi o dai pe razatoarea cu ochiuri mari. O adaugi in oala ,dupa ce au fiert toate bine si potrivesti gustul de sare.




Acresti cu o ceasca din zeama in care a fiert sfecla, mai dai borsul in 1-2 clocote,il adaugi, presari verdeata tocata si dai oala deoparte.
E foarte buna si cu smantana si fara.


Daca iti mai ramane sfecla rasa, ii adaugi putin ulei si sare dupa gust, hrean si ai si o salata acrisoara excelenta.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.