Prin partile noastre nu prea gasiti borsuri, mai mult ciorbe si supe. Dar multa lume adora borsul, asa ca am incercat si eu unul, de sfacla.
Cine doreste o ciorba mai ...usoara , poate face borsul fara carne. Acest bors este foarte sanatos si daca va place smantana, puteti sa adaugati o lingura in farfurie, la servire..
INGREDIENTE :
150 g costita afumata
2 sfecle rosii
1 ceapa
1 morcov
1 telina
1 radacina patrunjel
2 cartofi
1 l bors
1 legatura patrunjel
sare
MOD DE PREPARARE :
Cureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors.
Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp ceapa, morcovul, telina, patrunjelul si cartofii. Tai ceapa marunt, iar pe celelalte legume ,le tai cubulete.
Cand costita s-a inmuiat, adaugi ceapa, morcovul, telina si patrunjelul si dupa 10 minute cartofii. Dupa ce a fiert sfecla, o scoti, o lasi sa se scurga, apoi o dai pe razatoarea cu ochiuri mari. O adaugi in oala ,dupa ce au fiert toate bine si potrivesti gustul de sare.
Acresti cu o ceasca din zeama in care a fiert sfecla, mai dai borsul in 1-2 clocote,il adaugi, presari verdeata tocata si dai oala deoparte.
E foarte buna si cu smantana si fara.
Daca iti mai ramane sfecla rasa, ii adaugi putin ulei si sare dupa gust, hrean si ai si o salata acrisoara excelenta.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: