miercuri, 19 noiembrie 2014

Coaste de porc picante - Pork ribs

By Sidonia Toncean   Posted at  11:51   Preparate din carne de porc 8 comments

O reteta delicioasa de coaste fripte, usor de preparat si foarte gustoasa, fripte incet , pe indelete.
Simtiti deja mirosul ?Inca nu ?
Imediat il veti simtii si papilele gustative vor intra in functiune.....
Am avut mai multe retete, una primita chiar de la fiul  meu Claudiu  , din Anglia, dupa retetele minunate ale lui Jamie Oliver.Eu le-am cam ....combinat si iata ce a iesit :




INGREDIENTE :

- pentru marinada
3 catei usturoi pisati
1 ceapa mica( taiata julien)
200 ml vin alb
1 linguta rasa boia afumata
2 linguri ulei aromat
sare
piper negru macinat Kamis

- pentru  coaste:
1,5 kg coaste porc
1/2 lingurita chili piper de Cayenne
1 lingurita Whole Chili
1 lingura sos Worcestershire
2-3 linguri mustar
2 linguri ulei aromatizat
3 catei usturoi pisati
1 lingurita piper proaspat macinat Kamis
1 lingurita boia afumata
1 lingurita boabe de mustar
2 cuburi zahar brun



- pentru cartofi :
700 g cartofi
2 catei usturoi pisati
sare
piper
boia
patrunjel verde tocat

MOD de PREPARARE :

Sa nu va speriati ca avem prea multe condimente ! Reteta se face foarte usor si are nevoie de cat mai mult timp sa tinem coastele la marinat. Eu le-am tinut 48 de ore...dar puteam sa le mai las. Alta data...!
Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut eu) in care incap coastele si putem sa o dam la frigider.
Introducem coastele, acoperim vasul cu capac sau folie  si dam la rece pentru macar 24 de ore. O data sau de doua ori intoarcem coastele in cutir. Cu cat stau mai mult la marinat, vor fi mai gustoase...




Dupa trecerea timpului de marinare, scoatem coastele din vas si le tamponam putin, cu servetele, astfel incat sa nu curga zeama marinadei.
Pregatim intr-un bol toate ingredientele cu care vom unge coastele..
Curatam cartofii si ii taiem in doua sau in patru, depinde de marimea lor, apoi ii fierbem de jumatate, in apa cu sare.
Ungem coastele cu pasta formata, o punem intr-un vas care merge la cuptor( eu am pus intr-un vas de lut ,pe care l-am hidratat 30 de minute, inainte) si cartofii scursi de zeama ii asezam roata dupa coaste.
Stropim cartofii cu putin ulei, cu ajutorul spray-ului.




Dam vasul la cuptorul dinainte incins la maxim , pentru 10 minute, apoi reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca coastele cam doua ore, doua ore jumatate, pina cand sunt bine patrunse.
Coastele au si grasime printre randurile de carne si aceasta se va topi, incet, incet.



Dupa ce scoatem coastele din cuptor, le acoperim si le lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi le putem portiona. Le servim alaturi de cartofii presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si o salata de salata verde.
Pofta mare sa aveti !Noi am avut si daca mama mi-a spus ca au fost cele mai bune coaste pe care le-a mancat vreodata, inseamna ca au fost foarte gustoase !!!

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. la cum arata, e musai sa incerc si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea sa sti ca au fost DELICIOASE !
      Astept sa-mi spui parerea ta, cand le faci....

      Ștergere
  2. Comment de pe FB :

    Iuliana Tarnoveanu

    .........iti ies prea bune preparatele culinare .....AIA E....
    25 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  3. Precup Florin

    Ei asta-i acum ...sa ne placa,mai e vorba.....URGENT ZECE PORTII ,la Arad ...!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Constantin Burnescu

    Chiar arata intr-un mare fel !
    Super-apetisant ! parca vad aburul care se ridica usor ... mmmmmm.
    Se livreaza si prin curier ?

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.