marți, 4 noiembrie 2014

Creier de maimuta

By In bucatarie la Sidy   Posted at  08:02   Salate 8 comments


Creierul de maimuta cu toate că pentru unii pare ciudat, pentru alţii reprezintă o delicatesă sau chiar un lux.
Chef Scarlatescu Catalin spunea o data ,cand a fost intrebat daca a mancat asa ceva :" Creierul de maimuţă mi se pare chiar extrem. Eu sunt tipul extremelor, dar asta e prea extrem chiar şi pentru mine"...
Acum sa nu credeti ca eu am dat 4000 de dolari pe o portie, sau ca l-am....gustat !
De patit am patit-o, dar ....altfel, intr-un mod placut.
In ultima vizita pe care am avut-o la copiii din Casa Frankfurt, la un moment dat , am fost intrebata daca am mancat asa ceva.
Bineinteles ca raspunsul meu a fost negativ. Dar spre surprinderea mea , am fost invitata sa particip la prepararea unei portii.
Asteptam cu nerabdare sa vad despre ce este vorba. Si pe masa , in fata mea, au inceput sa apara : sfecla rosie, oua, ulei, usturoi.....

Mi-am dat seama ca va fi ceva bun, mai ales cand mi-au spus ca acesta va fi micul dejun de maine.




INGREDIENTE :




4-5 buc. sfecla rosie
2 catei de usturoi
250 ml iaurt slab
patrunjel verde
sare
piper

Eu am preferat sa fac aperitivul acesta ,fara maioneza ,mai usor. Daca doriti , voi puteti sa-l faceti cu maioneza din 2-3 oua si atunci nu mai folositi iaurt.

MOD de PREPARARE :

Curatam sfecla de frunze si o punem la fiert, in apa, cu coaja cu tot. O lasam sa fiarba pina intra furculita in ea , cam 60-90 de minute.Rasturnam apa de pe ea, o lasam sa se raceasca si apoi o dam pe razatoarea cu gauri mari.

Dupa ce sfecla este rasa , o stoarcem de zeama pe care o lasa. Sa nu o aruncati ca este foarte sanatoasa pentru detoxifierea ficatului sau reglarea tensiunii! Mai bine o beti, dupa ce ati pus putina sare in ea.





Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea cu gauri mici, apoi il adaugam la sfecla stoarsa, impreuna cu iaurtul, sarea si piperul.
Eu am adaugat si niste patrunjel verde proaspat tocat.Amestecam bine toate ingredientele si veti obtine o pasta foarte gustoasa, pe care o piteti unge pe paine.

Daca o faceti cu maioneza sa nu uitati sa-i adaugati si niste zeama de lamaie.






Salata aceasta este versatila...puteti adauga si altceva in ea : cartof fiert dat pe razatoare, ciuperci fierte, sau ce va trece voua prin cap.

Eu am lasat-o asa cum mi-a fost prezentata.....ne-a placut foarte mult.




Daca ati facut si paine moale, proaspat scoasa din cuptor, nu veti rezista sa nu va ungeti o felie cu aceasta salata minunata.

Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Interesanta reteta.O s-o incerc.Dar cand citesti titlul.....brrrrr...

    RăspundețiȘtergere
  2. Comment de pe FACEBOOK :

    Vintilescu Daniela-Monica

    Sotului meu ii place sfecla.Eu n-am pus gura vreodata pe sfecla,deci nici nu stiu cum se gateste,cum se mananca.Acum,multumita dvs,am sa-i fac o surpriza.Si numele,,creier de maimuta,,.....ha,ha,ha!va urmarim mereu si va transmitem toate gandurile bune de la malul Marii Negre!
    23 ore · Îmi place



    Teodora Zaraza

    Deci asta era creierul???...eu sunt fan sfecla, maninc toata iarna mai ales ca e buna pt.globule rosii! ne-ai pacalit Sidy cu maimuta ta!!!
    20 ore · Imi mai place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DANIELA sa-mi spui, te rig, daca i-a placut sotului....!
      TEO este foarte gustoasa salata, noua ne-a placut mult si e si sanatoasa !

      Ștergere
  3. Daca asta e creierul de maimuta, atunci vreau si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O salata pe gustul meu! Ce nume ciudat are :-D
    un salut si pe curand!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.