vineri, 5 decembrie 2014

Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

By In bucatarie la Sidy   Posted at  12:39   Alte mancaruri 10 comments

Gratinul isi are originea în bucătăria franceză si este, de obicei, pregătit într-un vas anume, ce poate fi pus la cuptor.
Acest gratin este un deliciu care te incanta si este acoperit cu o crustă ce se rumeneste, folosind pesmet, cascaval ras si oua.






INGREDIENTE :





700 g cartofi
150 g bacon cuburi
100 g cascaval afumat felii
80 g telemea oaie
3 oua
2 linguri pesmet
patrunjel verde
sare
piper
unt pentru uns

MOD de PREPARARE :

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra furculita in ei. Rasturnam apa de pe ei si ii punem sub un jet de apa rece, atat cat sa putem sa ii curatam de coaja.
Dupa ce i-am curatat , ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ii punem intr-un vas mai mare in care ii vom amesteca impreuna cu telemeaua rasa tot mare, ouale, sare, piper si patrunjel verde proaspat tocat.



Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele.
Luam un vas yenna in care vom prepara gratinul , il ungem cu putin unt si punem in el pesmetul, cu care vom imbraca vasul pe laterale si jos.
Punem jumatate din piureul de cartofi, deasupra asezam bucatile de bacon si apoi  peste ele punem feliile de cascaval.
Deasupra intindem uniform piureul de cartofi ramasi si presaram pesmet.




Cuptorul este incalzit la 180 de grade , dam vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, pina capata deasupra o culoare frumoasa aramie.
Scoatem gratinul si il portionam, urmand sa il servim cu salata verde, muraturi sau cu sos de smantana.




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Ce mancare grozava! E greu sa privesti la pozele astea cand esti flamand. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti Paula , ca desi este o mancare simpla, a fost foarte gustoasa.....
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Ce-mi place gratinul tau!! Si eu fac mereu toamna-iarna, cu carne macinata sau carnati ;-) Te tzuc, Sidy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bun intr-adevar si cascavalul acela....face toti banii !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  3. Comment de pe Facebook :

    Melania Parus

    Mmmmmmmmm ce bun
    14 ore · Îmi place


    Pop Marieta Iulia

    Sigur am sa il fac !
    13 ore · Îmi place


    Margareta Cismasiu

    Minunat
    12 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. De pe FACEBOOK :

    Liliana Mititelu

    Singura care, va garantez, o sa-mi iasa bine va fi ...rosia !!!!
    10 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  5. Iuliana Tarnoveanu

    Pai da Sidy..poate dai cu bucatica de gartin si pe aci pe la noi......ca zici ca tare-i bun!
    8 ore · Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.