Aceste pancakes pot fi servite în orice moment, cu o varietate de garnituri sau umpluturi, inclusiv gem, fructe, sirop , fulgi de ciocolata sau carne si branza ( sarata).
De fapt sunt niste clatite mai groase, cu praf de copt, care in timpul coptului formeaza niste bule.Trebuiesc coapte la foc mic sa nu le ardem.
Clatite avem si noi, insa diferenta este ca noi ne straduim mereu sa facem clatitele cat de subtiri,in timp ce acestea sunt mai grosute.
Sunt suuuuuuper bune atat dulci cat si sarate.
INGREDIENTE :
2 cani faina
2 cani lapte
2 oua
1 vf cutit sare
putin unt
1 praf copt cu sofran Dr Oetker
- pentru servit:
una dintre:
iaurt
crema branza cu smantana
telemea rasa
carne tocata
miere
sosuri dulci
sosuri sarate
MOD de PREPARARE :
Intr-un bol mixam faina cu ouale, laptele sarea si praful de copt. Mixam cateva minute pina se omogenizeaza bine.
Punem tigaia pentru clatite pe foc mediu si punem foarte putin unt.
Cand untul s-a topit , adaugam aluatul cu ajutorul unui polonic.
Vedeti ca fac acele bule, care va anunta ca puteti intoarce clatita. Aveti grija sa nu le ardeti, ca se prajesc foarte rapid, la foc moderat spre mic.
Dupa ce le coaceti, le puneti la cald , una peste alta.
Dupa ce sunt gata, alegeti cum sa le serviti...dulci sau sarate ! Vedeti ca nu au zahar in compozitie.
Daca vreti sa adaugati zahar in aluat , dupa gust, trebuie sa mai adaugati putina faina.
Pancake-urile acestea se pot servi la micul dejun, sau de ce nu , la pranz, ca fel principal....
Pofta mare sa aveti !
Buneeee :) Doar o nelamurire am >( ce inseamna mire, la servit???? Sa fie miere???? Multumesc <;) O sa am un wekeend plin cu bunatati a la Sidy ;)
RăspundețiȘtergereDA Crisule, e miere ! Merg sa corectez...multzam fain !
Ștergere