joi, 18 decembrie 2014

Prajitura turmentata cu mere si scortisoara

By Sidonia Toncean   Posted at  09:31   Prajituri 4 comments

Oare este cineva caruia sa nu-i placa mirosul de mere cu scortisoara si putina portocala ? Eu zic ca nu ! Mai ales acum in pragul Sarbatorilor de iarna....
Prietenii mei de la Dr Oetker au o reteta minunata de prajitura cu pere si scortisoara, pe care eu am modificat-o putin si a iesit minunatia asta ...turmentata !Nu am eu talend la decorat prajituri sau torturi, dar sa stiti ca merita sa faceti si voi aceasta prajitura.



INGREDIENTE :

- pentru aluat :
200 g unt
250 g faina
200 g zahar
1 plic zahar vanilat Dr Oetker
2 oua
150 ml lapte1/2 plic praf de copt sofran Dr Oetker


- pentru umplutura:
600 g mere
250 ml vin alb
100 g zahar
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingura esenta portocale Dr Oetker
1 plic Vege gel Dr Oetker
200 ml apa rece
1 budinca vanilie Dr Oetker
1 plic intaritor frisca Dr Oetker

- pentru decor:
1 plic spuma frisca Dr oetker
150 ml lapte
bombonele colorate

MOD de PREPARARE :

Untul pe care l-am tiut la temperatura camerei, cateva ore, il mixam spuma apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, ouale si la sfarsit laptele, putin cate putin.
Faina o amestecam bine cu praful de copt, apoi a adaugam putin cate putin la compozitie.
O tava de 30 X 40 cm o tapetam cu hartie de copt si presaram pe ea zahar praf, apoi intindem aluatul, cu ajutorul unei spatule.


Dam tava ( primita tot de la Dr Oetker)la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru aproximativ 20 de minute, cand blatul este rumenit si copt. Il lasam sa se raceasca pe un gratar de sarma.
Hartia de copt se uda putin cu apa rece si se trage usor de pe blat.
Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua parti egale.




Curatim merele si le dam pe razatoare cu gauri mari.
Vinul il amestecam cu Vege gel cu ajutorul unui tel , adaugam zaharul si scortisoara si punem pe fac pina da in clocot.Adaugam merele, amestecam si lasam 2 minute sa dea in clocot si cu merele, amestecand continuu.



Budinca o amestecam cu apa apoi o adaugam la compozitia de mere,lasam sa clocoteasca cateva minute,pina se ingroasa  si o luam de pe foc.Lasam sa se raceasca.
Punem primul blat pe un platou si il presaram cu intaritorul de frisca ( va absoarbe sucul merelor) si rasturman merele cu budinca.Intindem uniform cu ajutorul spatulei si asezam deasupra celalalt blat, dam a cere cel pitin 3 ore sau mai bine de seara pina dimineata.





Preparam frisca conform instructiunilor de pe plic, apoi o intindem peste prajitura si pe lateralele ei.
Ornam prajitura cu bombonelele colorate, in forma de brad.
Dam prajitura la rece pentru doua ore, apoi o putem felia.






Pofta mare sa aveti ! Are un gust aparte....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Chifor Ana

    Cred ca este nemaipomenit de buna, iami, iami!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prajiturile cu fructe sunt preferatele noastre....asa ca, e minunata !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mie mi-a placut mult aroma de mere cu scortisoara si de data aceasta si cu ...portocale !!!!
      Te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.