sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Ciorba de dovlecel

By Sidonia Toncean   Posted at  14:55   Ciorbe 4 comments

Ciorba de dovlecel este o ciorba usoara si acrisoara ,potrivita pentru orice masa.E buna atat calda cat si rece(vara). Se poate face din dovlecel proaspat sau din dovlecel pus pe iarna, de catre noi. Cea mai buna este cu lapte de tara pus la prins. Daca nu aveti, este buna si cu sana sau iaurt. O ciorba foarte usoara de facut , pe care o faceti foarte repede...




Alimente NECESARE:

2 dovlecei
1 l lapte prins
1 ceapa verde
1 rosie
1/2 ardei gras
1 lingura pasta gogosari
marar verde
sare
piper



MOD de PREPARARE :

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi le sotam in 2 linguri cu ulei.Adaugam dovlecei rasi si apa necesara.Punem si pasta de gogosari , firele de marar si asezonam.





Lasam sa fiarba lebumele, la foc potrivit,acoperind oala cu un capac.Cand sunt gata fierte, amestecam cu o lingura in laptele prins si il rasturnam in ciorba.Daca mai e nevoie adaugam putina apa fierbinte. Lasam ciorba sa dea un clocot, dupa care stingem focul sub oala.




Servim ciorba ca atare sau cu cate o lingura cu smantana, cu marar verde ,presarat deasupra.
Daca doriti, ciorba se poate servi alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.