marți, 6 ianuarie 2015

Fulg de nea aperitiv

By Sidonia Toncean   Posted at  11:23   Aperitive 6 comments

O impletitura, un fulg de nea care va infrumuseta orice masa. O puteti face si dulce, cu nuca, scortisoara, cacao sau nutella ,asa cum am vazut-o si eu in filmuletul de mai jos.
Mi s-a parut  o idee minunata pentru masa de sarbatori pentru ca imi doream ceva nou.
Atata doar ca eu am ales sa nu o fac dulce, ci cu sunca si cascaval. Si nu am regretat...




MATERII PRIME  :

- pentru aluat

500 g faina
200 ml lapte caldut
7 g drojdie uscata
2 galbenusuri
60 g unt
2 linguri ulei masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

- pentru umplutura:

100 g cascaval feliat
150 g sunca cu vin spumant
50 g sunca crud uscata
100 g unt topit

-pentru uns:

1 albus batut putin


MOD de PREPARARE :

Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul pe o suprafata infainata si il impartim in 4 parti egale.



Intindem prima bucata in forma rotunda, cu ajutorul sucitorului, o ungem cu pensula, cu unt topit si punem pe ea felii de sunca.
Punem foaia intr-o tava pe o bucata de hartie de copt( pornim cuptorul si il incalzim la 160 de grade).
Intindem a doua foaie, o punem peste cea cu sunca, o ungem cu unt topit si asezam pe ea felii de cascaval, intindem apoi a treia foaie, o suprapunem peste celelalte doua, o ungem cu unt si punem un alt strat de sunca.
A patra foaie o intindem si o suprapunem peste celelalte , ca si un capac.






Pe mijlocul fulgului de nea asezam un pahar cu gura in jos si apasam putin sa se imprime semnul paharului.
Punem peste tot aluatul, o farfurie intinsa si taiem surplusul de aluat.
Cu un cutit bine ascutit, impartim aluatul in 16 parti egale, pe care le rasucim si le lipim doua cate doua, cum se vede in filmulet.






Bateti putin albusul, dupa ce aluatul este gata si ungeti-l cu albusul batut. Eu am pus si un galbenus si aluatul s-a ingalbenit , nu s-au mai vazut straturile de sunca si cascaval.




Dati aluatul la cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute pina cand se rumeneste deasupra.
Credeti-ma ca va disparea urgent din farfurii, asa cald. Daca va mai ramane rece, e miunat alaturi de un pahar cu palte caldut.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Cristi Si Carmen Florea

    Trebuie sa incerc aceasta reteta cand ajung acasa.E super!



    Camelia Khalil

    Superb.



    Daniela Carmen Rotaru

    e superrrrrr!!! Cu asa profesori cam greu o dai in bara! Multam cu inima Sidy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca incercati fetelor, va rog sa-mi spuneti si mie !

      Ștergere
  2. Comment de pe Facebook :

    Jean Prunescu

    Daca am putea sa vorbim si ca profesorii .......dex : ingrediente = condimente...????!!!


    Sidonia Toncean

    Stimate domn Jean Prunescu...aici suntem intre amatori !E normal sa scriem uneori ingrediente in loc de condimente ! Mai greseste omul....Cand vom fi toti Chefi cu diplome in toata regula, mai vorbim !Am cautat in reteta sa vad unde am scris condimente in loc de ingrediente, dar nu am gasit !Poate ma ajutati dvs , sa pot corecta. Cu multumiri.....


    Jean Prunescu ·

    Daca fac cate o observatie ,nu vreau sa jignesc ci din contra sa ajut.....renunta la denumirea de ingrediente si nu gresesti daca scrii : '' necesar" ,"compozitie" sau "materii prime"....toate acestea cuprind si ingredientele ....voi sunteti generatia tanara si nu-i nici o rusine sa invatati de la cei in varsta.....scoala costa timp si bani ,aici e totul gratis....succes !

    Sidonia Toncean


    Mie imi face placere cand pot invata ceva nou si credeti-ma ca nu m-am suparat.Dar invatati-ma va rog, de ce este gresit sa scriu "ingrediente", cine enumar din ce se compune un aluat ....Poate mutam conversatia pe privat, nu domnule Jean Prunescu ?

    Sidonia Toncean

    DEX : INGREDIÉNT s. v. condiment.
    Sursa: Sinonime (2002) | AVETI DREPTATE ! Multumesc de atentionare...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omul cat traieste invata ! Si la ...60 de ani !
      Multumesc....am corectat.

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.