Stiu ca veti spune ca acesta nu este hummus pentru ca nu are pasta de susan specifica hummusului, dar mie nu prea imi place , asa ca l-am facut cu ardei copti kapia si usturoi.
Si e buuuuuun de tot, va asigur.
Va poftesc la o portie de naut ( hummus), care are un continut bogat in antioxidanti si fibre si ajuta la reglarea colesterolului si a trigliceridelor.
Alimente NECESARE :
1 conserva naut Sun Food
2 ardei copti
3 catei usturoi
zeama de lamaie
4 -5 linguri ulei de masline
frunzr patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Deschidem conserva si spalam bine nautul, apoi il lasam la scurs.
Ardeilor copti le inlaturam cotorul si semintele si lasam doar pulpa.
Curatam usturoiul.
Intr-un robot care are si lama sau intr-un blender punem ardeii, nautul, usturoiul, zeama de lamaie dupa gust, frunzele de patrunjel verde, uleiul de masline sare si piper. Mixam bine pina obtinem o pasta omogena. Daca este prea groasa, mai adaugam putin ulei.
Deci dureaza foarte putin pina obtinem o pasta delicioasa pe care o servim pe tartine, alaturi de rosii sau servim cu paine prajita si alte legume. Mai mult a durat sa scriu reteta aici, decat sa o fac.
Pofta mare sa aveti !
FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereFlorica Voichita
Multumesc Sidy, am facut dar fara ardei copti, incerc si reteta de la tine.Toate retetele de la tine sunt grozave.
Multumesc Voichita, sa-mi spui daca ti-a placut.
ȘtergereTu o faci cu pasta de susan ?