duminică, 4 ianuarie 2015

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

By Sidonia Toncean   Posted at  09:26   Prajituri 6 comments

Imi doream o prajitura fina care sa se topeasca în gură şi sa aiba o cremă aromată, usoara si racoroasa.
Musafirii s-au lins pe degete de buna ce este! Prajiturile cu crema, desi au reputatia de a fi mai grele, sunt extrem de gustoase, iar aceasta prajitura cu crema de lamaie nu face exceptie si nu e deloc grea...nimic nu a mai ramas prin farfurii, credeti-ma.



INGREDIENTE :

-blat 1
6 albusuri
6 linguri zahar praf
3 linguri amidonDr Oetker
1/2 plic praf de copt Dr Oetker
100 g nuca cocos Dr Oetker
1 foaie napolitana



- blat 2 :
6 albusuri
6 linguri zahar praf
3 linguri amidonDr Oetker
1/2 plic praf de copt Dr Oetker
100 g nuca macinata
1 foaie napolitana

- blat 3 :
6 oua
6 linguri zahar praf
3 linguri amidon Dr Oetker
3 linguri cacao Dr Oetker
1 plic praf de copt Dr Oetker
2 linguri apa

- crema :
12 galbenusuri
10 linguri zahar
3 linguri amidon Dr Oetker
500 ml lapte
2 lamai
200 g unt

ornamente de ciocolata

MOD de PREPARARE :

Incepem  prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina se intareste spuma.Adaugam treptat amidonul amestecat cu praful de copt si apoi nuca de cocos.
Intr-o tava 37x26 cm punem o foaie de napolitana si rasturnam blatul pe care il nivelam cu ajutorul unei spatule.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru 10-15 minute pina cand blatul incepe sa-si schimbe culoarea.




Preparam blatul doi:mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina se intareste spuma.Adaugam treptat amidonul amestecat cu praful de copt si apoi nuca macinata.
In aceeasi tava punem o foaie de napolitana si rasturnam blatul pe care il nivelam cu ajutorul unei spatule.
Dam tava la cuptor  pentru 10-15 minute pina cand blatul incepe sa-si schimbe culoarea.




Preparam si blatul 3 :separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul pina se albesc.
Albusurile le mixam cu un praf de sare, pina se intaresc spuma.
La crema de galbenusuri cu zahar adaugam apa, apoi adaugam treptat amidonul amestecat cu praful de copt si cacaoa.Omogenizam si adaugam prima data 1/2 din spuma de albusuri, amestecam lin cu spatula , abia dupa ce s-a omogenizat adaugam si cealalta 1/2 de spuma si amestecam lin.
Punem hartie de copt in tava si nivelam blatul cu cacao, in tava, apoi dam la cuptor sa de coaca.
Facem testul cu scobitoarea dupa aproximativ 35 de minute si daca scobitoarea e uscata, inseamna ca blatul e copt.






Lasam blaturile sa se raceasca pe un gratar.
Preparam crema :mixam galbenusurile cu zaharul pina se fac spuma , adaugam amidonul , 100 ml lapte si coaja de la cele doua lamai.
Restul de lapte -400ml- il punem la fiert si cand da in clocot adaugam spuma de galbenusuri, zeama de lamaie ,reducem focul la mic, si amestecam continuu cu telul pina se ingroasa crema.
Lasam crema sa se raceasca.
Dupa ce e rece , mixam untul si adaugam crema lingura cu lingura , pina obtinem o pasta cremoasa.







Trecem la asamblarea prajiturii :asezam pe un platou blatul cu nuca macinata, cu foaia de napolitana in sus , pe care o ungem cu 1/3 din crema, pe care o nivelam cu o spatula.Asezam deasupra blatul cu cacao, mai punem 1/3 din crema, o nivelam, apoi adaugam blatul cu nuca de cocos cu foaia de napolitana in jos.Deasupra punem ultima 1/3 din crema si presaram ornamente din ciocolata sau radem ciocolata deasupra.





Dam prajitura la rece pentru cateva ore, de seara pina dimineata ar fi cel mai bine.
Cu un cutit bine ascutit , inmuiat in apa fiarta , portionam prajitura si o asezam pe platoul de servire.
Aveti putin de munca cu prajitura aceasta , dar nu este greu de facut si credeti-ma ca merita !




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Racoritoare si buna!
    La multi ani!
    An Nou cu toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si este, draga mea vecinica !
      Sanatate multa si tot ce va doriti !

      Ștergere
  2. O prajitura minunata ai pregatit. Bravo Sidy! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucar ca ti-a placut si tie Rocsy.
      Te tzuc !

      Ștergere
  3. Loredana Mirabela Oprea

    Mulțumim dar după atâtea bunătăți ne dregem cu sălatele de fructe la desert . Va pup


    Cristina Burzo

    Vrem si noi :))


    Camelia Khalil

    Sint sigura ca e DELICIOASA.Din pacate,aici,nu am foi de napolitana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camy daca vrei ,poti sa o faci fara foile de napolitana...!

      Cristina va asteptam cu bratele deschise...

      Lore acum nu mai am, ca s-a dus la sarbatori !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.