Năutul este o sursă excelentă de fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale ( fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc).
Extrem de gustos şi cu un conţinut bogat de proteine, poate înlocui cu succes carnea.
Nautul protejează inima şi reglează glicemia,previne cancerul de colon,scade colesterolul mărit,combate anemia,distruge paraziţii intestinali, imbunătăţeşte somnul,scade pofta de mâncare.
Poţi folosi boabele de năut fie în salate, fie sub forma unor preparate cum ar fi: hummus (piure de năut), falafel (piure de năut prăjit) sau couscous (cu boabe întregi de năut).
Dacă nu sunt deja preparate, boabele de năut trebuie lăsate la înmuiat (în apă) timp de 12 ore. Apoi se scurg şi se usucă bine, după care poţi începe să le pregăteşti la foc mic.
În unele părţi, boabele de năut se folosesc sub formă de făină pentru obţinerea produselor de panificaţie: Italia, Iran, India, Afganistan (făina de năut este folosită la prepararea biscuiţilor).
Daca este atat de bun, haideti sa il folosim si noi.
Alimente NECESARE :
1 conserva naut Sun Food
2-3 supa carne
2 morcovi
1 ceapa
2 cm ghimbir
100 g spanac congelat
100 g bacon
1 varf cutit garam masala
Optional:
1 conserva rosii cuburi Sun Food
sau
200 ml smantana de casa
1 galbenus
1 ardei iute
MOD de PREPARARE :
Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim putin in ulei, apoi il scoatem la scurs pe un servetel absorbant.
Punem supa de carne intr-o oala ,sa dea in clocot.
Curatam ceapa, morcovii si ghimbirul.
Ceapa o lasam intreaga, morcovii ii radem pe razatoarea cu gauri mari iar ghimbirul pe razatoarea cu gauri mici.
Spanacul il lasam la decongelat iar nautul il scoatem din conserva, il clatim bine in mai multe ape , apoi il punem la scurs, intr-o strecuratoare.
Cand supa da in clocot , adaugam morcovii, ceapa, spanacul, baconul, ghimbirul ,sare si garam masala in oala si lasam sa fiarba cam 15 minute.Acum adaugam nautul si lasam sa fiarba cateva clocote( nautul este fiert).
De acum incolo avem doua variante, prima :
- galbenusul il amestecam cu smantana si 1-2 polonice de supa fierbinte.Rasturnam compozitia in oala si amestecam .Putem presara patrunjel verde deasupra.
Cealalta varianta este sa adaugam rosiile cubulete deodata cu nautul si sa lasam sa dea impreuna cateva clocote.
Servim supa alaturi de un ardei iute .
Pofta mare sa aveti !
Inedita supa! Asa mi-e o poftaaa. :)
RăspundețiȘtergerePup
Incearca si tu Alina !
ȘtergereTe tzuc
Margareta Cismasiu 14 ianuarie 2015 ,18.42
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
Si este si tare buna, draga Marga !
ȘtergereInteresanta reteta ta!
RăspundețiȘtergereTrebuie incercata....
ȘtergereGoogle + :Victoria P - Bucuresti
RăspundețiȘtergereArata supe bine si cred ca este tare gustoasa! Cred ca am sa incerc si eu...asta daca ii conving pe ai mei sa manace!
Lasa ca nici eu nu le-am spus numai dupa ce au golit farfuriile.
ȘtergereDar le-a placut...
De probat! ;)
RăspundețiȘtergere