vineri, 20 februarie 2015

Conopida cu ciuperci la cuptor

By Sidonia Toncean   Posted at  11:23   Dieta 6 comments

O reteta rapida ,simpla de facut, dar ...imbietoare.
O mancare numai buna pentru un pranz satios , dar nu prea greu.
"Varza cu studii superioare” este una dintre legumele recomandate a se consuma frecvent, datorita continutului crescut de nutrienti.
Asigura o digestie optima,reduce nivelul de colesterol,este recomandata in cura de slabire,are beneficii cardiovasculare si multe altele.
Daca este atat de buna....haideti sa o folosim !



Alimente NECESARE :

700 g conopida
400 g ciuperci
6 oua
100 g baby morcovi
3-4 rosii cherry
100 g branza tofu cu ardei
200 ml iaurt degresat
1 ardei rosu
2 linguri pesmet
unt pentru uns vasul
sare
piper



MOD de PREPARARE :

Punem apa cu sare la fiert, iar cand clocoteste adaugam 4 oua si stingem focul. Lasam ouale in apa clocotita 10-15 minute si ouale vor fi fierte tari.Rasturnam apa de pe ele si le tinem 1 minut in apa rece. Luam pe rand cate un ou , il punem intr-un pahar mai maricel, cu coaja cu tot , acoperim gura paharului cu palma si incepem sa scuturam paharul 20-30 de secunde.Coaja se marunteste toata si oul se curata foarte usor. Procedam la fel cu fiecare ou in parte.
Conopida o curatam de frunzele verzi , o rupem in buchetele si o fierbem in apa cu sare.
Ciupercile le curatam de pielita si le taiem felii subtiri, la fel si ardeiul.



Ungem un vas termorezistent cu putin unt si presaram peste  el  pesmetul.
Punem un strat de conopida fiarta ,peste care taiem rondele doua oua fierte, punem morcovi baby si felii de ardei rosu.
Acoperim cu felii de ciuperci. Repetam operatiunea pina cand terminam toate legumele si ouale, avand grija ca deasupra sa fie conopida.Radem branza tofu deasupra.
Batem bine cele doua oua crude , amestecam cu iaurtul sa se omogenizeze si asezonam.
Rasturnam sosul peste legumele din vas.








Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pina face un pic de crusta deasupra.
Scoatem conopida din cuptor ,o lasam 10 minute sa se odihneasca , apoi se poate portiona.



Se poate servi cu o lingura de iaurt deasupra sau smantana, cine cu ce doreste !
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Comment de pe Facebook :

    Szocs Dana Claudia

    Si mie imi place tare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Melania Parus

    Îmi placeeeeee....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haideti fetelor sa mancam cat mai multe legume !

      Ștergere
  2. Mariana Robescu

    Conopida si ciupercile imi plac foarte mult, deci, un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Mariana si noua ne plac mult si asta e o mancare destul de usoara....

      Ștergere
  3. Mmmm, mi-am notat reteta, musai trebe s-o execut intr-o zi saptamana asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. De abia astept sa-mi spui parerea ta Oana draga !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.