In luna decembrie 2013,Stefania Anastasiu http://stefyharnicutza.blogspot.ro/ initia provocarea "Weekend cu spor" la care sunt invitate sa participe cateva bloggeritze culinare minunate .
In aceasta luna, gazda este Gina Bradea http://pofta-buna.com /, iar ingredientul principal a fost : IUBIREA !Doar astazi este Ziua Indragostitilor, nu ?
Asa ca eu am pus suflet si iubire in reteta pe care am pregatit-o, chiar de Ziua Indragostitilor.
Multumesc pentru idee Gina !
Alimente NECESARE :
8 pulpe pui- superioare
1 lamaie
1 lingurita cu varf amestec condimente - va scriu mai jos cum se fac
1 lingurita sare
50 g unt
3-4 cartofi
300 g fasole verde
100 g baby morcovi
5-6 rosii cherry
2-3 cm ghimbir
200 ml vin alb
Fara Vegeta - ii schimba tot gustul si e pacat !
Cum facem amestecul de condimente :
- cimbru
- piper macinat
- rozmarin
- salvie
- fulgi usturoi
- oregano
- seminte mustar
- boia
Nu am trecut cantitatile pentru ca punrti cat doriti (dupa gust ) din fiecare dondiment. Ce ramane, puneti intr-o sticluta si veti folosi ulterior.
Toate condimentele le punem intr-un mojar si pisam pina avem un amestec omogen.De data aceasta vom dolosi din el o lingurita cu varf, restul il pastram deoparte ,intr-un borcanel etans.
MOD de PREPARARE :
Radem coaja lamaii si apoi o stoarcem.Punem coaja si zeama de lamaie intr-un bol, adaugam celelalte condimente si untul (la temperatura camerei ) si amestecam bine sa se omogenizeze.
Luam apoi cite o lingura si introducem pasta intre pulpa de pui si pielita.(Pe masura ce untul se va topi in cuptor, va elibera condimentele ).Daca va mai ramane pasta , ungeti pielea pulpelor cu ea.
Punem pulpele intr-un vas acoperit si il dam la frigider pentru 3-4 ore, sau cel mai bine, asa cum am facut si eu, pina a doua zi.
A doua zi punem pulpele intr-o tava unsa cu putin unt si adaugam vinul in tava.
Punem si cateva legume deasupra si radem ghimbirul peste pulpe.
Legumele le puteti pune pe toate sau sa le fierbeti la aburi, asa cum am facut si eu.
Acoperim tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pentru o ora.Apoi inlaturam capacul, ungem cu sosul din tava pulpele si le lasam sa se rumeneasca alte 30 de minute.
Intre timp fierbem legumele la aburi.
Sosul ramas dupa ce friptura este gata, il punem intr-o sosiera si il servim alaturi alaturi de friptura si legume.
Veti fi incantati, ce gust deosebit veti obtine...
Pofta mare sa aveti !
Succes la parada.!
RăspundețiȘtergereSi cum sa nu ai succes cu o asa bunaciune?
Pup cu drag!
Au un gust nemaipomenit Medi, crede-ma !
ȘtergereTe tzuc cu dor !
Margareta Cismasiu
RăspundețiȘtergereMmmmmmm....... asa mananca omul la dieta:)))
Da Marga, e mai sanatos asa....!
ȘtergereTe astept....
Szocs Dana Claudia
RăspundețiȘtergerePai....vin la masaaaa
Claudita te astept cu bratele deschise !
ȘtergereDemential de bine arata :) Si cum eu ador carnea de pui, trebuie musai sa incerc si reteta asta :)
RăspundețiȘtergereChiar merita facute, draga Simona !
ȘtergereImi ploua-n gura, Sidy :) , arata genial, cum spun copiii mei :) . Se vede cai ai folosit din belsug dragostea :)
RăspundețiȘtergereAi perfecta dreptate Gina, dar si reteta ta e minunata si amestecul acela de condimente i-a dat un gust deosebit !
Ștergere