miercuri, 4 februarie 2015

Tocanita de naut cu ciuperci rosii si galuste bavareze

By Sidonia Toncean   Posted at  14:07   Mancaruri de post 4 comments

Nautul este unul dintre principalele ingrediente ale humusului sau falafelului, doua preparate traditionale ale Orientului Mijlociu.
Dar eu va invit sa gustati aceasta tocanita delicioasa , pe care am facut-o cu naut, ciuperci si cuburi de rosii, toate de la prietenii mei de la Sun Food , care m-au facut sa descopar acest aliment minunat sanatos si foarte gustos.




Alimente NECESARE :

400 g naut Sun Food
300 g ciuperci taiate Sun Food
400 g rosii cuburi Sun Food
1 ceapa rosie
2 linguri ulei
1 lingurita chimen
1/2 ardei gras
frunze patrunjel verde
sare
piper



-pentru galuste bavareze:
3 chifle de 1 zi
80 g pesmet
2 oua
70 g unt
2 linguri ulei
1 ceapa mica( 2 verzi)
1/3 gogosar
patrunjel verde
200 ml lapte
sare
piper
nucsoara

Daca serviti tocanita fara galustele bavareze, veti avea o mancare de post, buna de tot, gata in 15 minute !


MOD  de  PREPARARE :

Curatam ceapa, o apalam si o taiem julien.Ardeiul il taiem felii subtiri.
Uleiul il punem a incins si calim ceapa si ardeiul pina devin sticloase si se innoaie.
Adaugam si chimenul si il prajim putin sa-si dezvolte aroma, amestecand un minut.
Adaugam nautul bine spalat si scurs ,ciupercile si rosiile .
Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.





Lasam sa fiarba 10 minute, apoi presaram deasupra patrunjel verde tocat..


Pregatim galustele taind cuburi chiflele pe care le punem intr-un castron mai mare.Taiem ceapa verde si gogosarul cubulete.Tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie non- aderenta topim untul si uleiul si tragem ceapa la tigaie.
Punem ceapa cu grasime cu tot peste cuburile de chifle.
Ouale le batem bine , adaugam sare  si lapte si apoi le turnam peste cuburile de chifle.
Daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, adaugati pesmet si lasati asa 15 minute sa absoarba tot lichidul.
Din compozitie formam bile( galuste) avand mainile umezite in apa.Punem la fiert apa cu sare, cand aceasta clocoteste , reducem focul si adaugam galustele, pe care le lasam sa fiarba pina se ridica deasupra, cam 20 de minute.Amestecam de vreo doua ori in ele.
Cand sunt fierte , le scoatem cu o spumiera si le tinem la cald.


Aici gasiti mai multe poze cu galustele :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/pulpite-de-pui-cu-galuste-bavareze-si.html
Servim tocanita de naut alaturi de aceste galuste bavareze.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. De pe Facebook :]

    Mony Hip

    Super bun!!!

    Gatesc Cu SunFood

    O astfel de tocanita e binevenita oricand multumim, draga Sidonia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales daca o faci fara galuste, o ai gata in 15 minute.
      Excelenta pentru o cina ,cand vii obosita de la munca.....

      Ștergere
  2. Commnent de pe GUSTOS,RO

    kok miori - 08 martie 2015

    Bravo tie ,o tocanita pe cinste/

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.